Tyfoon van Rob Verschuren komt op Trefpunt Azië


Afgelopen voorjaar publiceerde Rob Verschuren Tyfoon, een roman die je meevoert naar een onbepaald land, dat veel overeenkomsten heeft met Vietnam. Drie kinderen, twee jongens en een meisje, sluiten een eeuwig verbond met elkaar. Dat verbond valt echter gaande het verhaal steeds meer uiteen en uiteindelijk komen de twee jongens, als ze volwassen zijn, tegen over elkaar te staan.
Duc, is een in zichzelf gekeerde jongen, die genoeg heeft aan zichzelf en het kabbelende bestaan in zijn dorp. De ander, Vinh, is een prater, die verandering wil en die gegrepen is door de revolutie.

Tyfoon, Robe Verschuren, André van Leijen

Tyfoon is vertaald in het Engels en door de uitgever voorgedragen voor de Ako Literatuurprijs (tegenwoordig Bookspot Literatuurprijs) en de Libris Literatuurprijs. Inmiddels is Rob Verschuren bezig met zijn volgende roman. Hij heeft hiervoor subsidie gekregen van het Nederlands Letterenfonds. Naar verwachting zal deze roman komend jaar uitkomen.

We zijn er blij mee, dat Rob Verschuren een van onze auteurs is. Op Trefpunt Azië staat een aantal verhalen van hem, waaronder De Familie Le (inmiddels uitgegroeid tot een roman, die klaar ligt om gepubliceerd te worden met als titel Het karaokemeisje).

Vanaf komende week zullen we een fragment van Tyfoon in gedeelten publiceren.

Meer weten?

Wilt u meer over het boek weten, lees dan onze recensie van 19 mei:  https://www.trefpuntazie.com/boekrecensie-tyfoon-van-rob-verschuren/

Wilt u meer over Rob Verschuren weten, klik dan op: https://www.trefpuntazie.com/author/robviet/
Daar vindt u ook zijn verhalen.

Wilt u het hele verhaal van Tyfoon lezen, dan kan dat natuurlijk ook.
Hier zijn de gegevens:

Titel: Tyfoon
Auteur: Rob Verschuren
ISBN: 978 90 6265 996 8
Uitgeverij: In de Knipscheer: http://www.indeknipscheer.com/?s=tyfoon
Aantal blz.: 172
Prijs: € 17,50

 

 


Redactie
Over Redactie 663 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.