Tropische storm Cindy: nieuwste nummers en modellen

Op zaterdagochtend werd de tropische storm Cindy sterker terwijl hij west-noordwestwaarts trok. De storm bevond zich 465 mijl ten noordoosten van de Kleine Antillen en had een maximale aanhoudende wind van 60 mph. Cindy trekt met 21 mph naar het noordwesten. “Er wordt de komende dagen een verzwakking voorspeld en Cindy zal halverwege deze week waarschijnlijk uiteenvallen in een dal van lage druk.” Gerelateerd: Tropical Storm Bret Gerelateerd: WESH 2 Hurricane Survival Guide 2023 Gerelateerd: WESH 2 2023 Hurricane Season Forecast Cindy zit op de hielen van Tropical Storm Bret. Voorspellers zeggen dat het de eerste keer sinds 1851 is dat zich twee stormen hebben gevormd in de tropische Atlantische Oceaan. Deze historische gebeurtenis markeert een vroege en agressieve start van het Atlantische orkaanseizoen, dat op 1 juni begon. Augustus tot half oktober. Sommige voorspellers hebben de ongewoon hoge oceaantemperaturen de schuld gegeven van deze zeldzame ontwikkeling. “De Atlantische Oceaan is dit jaar erg warm”, zegt Kerry Emanuel, een meteoroloog aan het Massachusetts Institute of Technology, die zegt dat het het resultaat is van de opwarming van de aarde, natuurlijke variabiliteit en een deel van de opwarming van de oceaan. Vervuiling door koude sulfaataerosol herstelt zich van tientallen jaren geleden. Hoewel studies aantonen dat een warmere wereld natter en intensere orkanen veroorzaakt, proberen wetenschappers nog steeds te achterhalen hoeveel stormen de klimaatverandering veroorzaakt. Vanwege meer stormen in het vroege en vroege seizoen, begon het National Hurricane Centre eerder dit jaar met het uitbrengen van adviezen, en experts debatteerden onlangs over het idee om de start van het orkaanseizoen eerder aan te kondigen.

READ  Federale rechter zegt dat Border Patrol vrijgaveberichten niet kan negeren om back-ups te vergemakkelijken

Op zaterdagochtend werd de tropische storm Cindy sterker terwijl hij west-noordwestwaarts trok.

De storm was 465 mijl ten noordoosten van de Kleine Antillen en had een maximale aanhoudende wind van 60 mph. Cindy bewoog naar het noordwesten met een snelheid van 21 mph.

“Cindy beweegt zich snel naar het noordwesten met een snelheid van 33 km/u, en deze beweging zal naar verwachting met een geleidelijke vertraging doorgaan”, aldus het National Hurricane Center. “Er wordt de komende dagen een verzwakking voorspeld en Cindy zal halverwege deze week waarschijnlijk uiteenvallen in een dal van lage druk.”

Verwant: Tropische storm Brett

Verwant: WESH 2 Hurricane Survival Guide 2023

Verwant: WESH 2 2023 orkaanseizoenvoorspelling

Tropische storm Cindy zit Bret op de hielen. Voorspellers zeggen dat het de eerste keer is sinds het begin van de metingen in 1851 dat er in juni twee stormen hebben plaatsgevonden in de tropische Atlantische Oceaan.

De historische gebeurtenis markeert een vroege en agressieve start van het Atlantische orkaanseizoen, dat op 1 juni begon en doorgaans piekt van half augustus tot half oktober. Sommige voorspellers gaven de schuld aan ongewoon hoge oceaantemperaturen voor de zeldzame ontwikkeling.

“De Atlantische Oceaan is dit jaar erg warm”, zegt Kerry Emanuel, een meteoroloog aan het Massachusetts Institute of Technology, die zegt dat het deels te wijten is aan de opwarming van de aarde, natuurlijke variabiliteit en het herstel van de oceaan door de vervuiling door koude sulfaataerosolen decennia geleden.

Studies tonen aan dat een warmere wereld natter en intensere orkanen veroorzaakt, en wetenschappers proberen nog steeds uit te zoeken of klimaatverandering het aantal stormen verandert. Vanwege meer stormen in het vroege en vroege seizoen, begon het National Hurricane Centre eerder dit jaar met het uitbrengen van adviezen, en experts debatteerden onlangs over het idee om de start van het orkaanseizoen eerder aan te kondigen.

READ  Problemen met iPhone of Mac? iOS 16.4.1 en macOS 13.3.1 zijn hier om te helpen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *