Triggerhappy Thai effect aanpakken met AAA

DaNonsenseTimes-300x139

Analyse, Acknowledge, Annihilate

Door onze ballistieke snaipert drs. Onno Peilbaar

NCPO, het militaire bewind in Thailand, heeft besloten gratis mini-kogelvrije vestjes uit te delen aan buitenlandse toeristen bij hun aankomst op Thaise luchthavens. De ironisch-ludieke geste is bedoeld als Confidence Building Measure (CBM) en beoogt bij buitenlandse zonzoekers mogelijk levende vrees voor Triggerhappy Thai te liquideren. De CBM is keypart van de campagne Analyse, Acknowledge, Annihilate (AAA), waaraan in het diepste geheim is gewerkt door consultancy agency Thinktanks Bangkok. 

Onze ballistieke snaipert drs. Onno Peilbaar kreeg general manager Pai Boomstam in het vizier en nam hem direct op de korrel. Boomstam heeft jarenlang op de advertentie-afdeling van Facebook gewerkt en zich daar zeer professioneel taalgebruik eigen gemaakt. Hij is niet alleen general manager, maar tevens tevens oprichter en enig werknemer van Thinktanks.

Drs. O: Beetje vreemd Pai. Een eenpersoons thinktank….

Pai:  Het is Thinktanks. De naam geeft een denkrichting aan. Dat ik de enige thinker ben is geen reden voor flauwe grappen.

Drs. O: Dit is bij mijn weten jullie eerste campagne voor de Thaise overheid. Wat is het doel?

Pai: Ja, Wij trokken de aandacht van de militair-politieke top met onze stelling dat de denial attitude van het leiderschap onvoldoende geloofwaardigheid sorteert. Om dat waar te maken hebben wij als proef de opdracht het nieuws dat Thailand twee keer zoveel doden door vuurwapengeweld heeft als Amerika te mystificeren. Daarom eerst Analyse: bericht triggered door Amerikaanse wapenlobby. Doel: Amerikanen wijs te maken dat ze veel minder triggerhappy cowboys zijn dan ze denken. Kijk maar naar de Thai! Dat nieuws werd bij ons ingestoken door apen die zich Coconuts Bangkok noemen. Iedereen neemt dit zgn. leuke nieuwtje voor waar aan. Dus Acknowledge: bevestigen, niet ontkennen. Meteen bafff, uitstralen voor ons geen nieuws onder de zon, we zijn er al lang mee bezig. Foto’s van politie met wapenvondsten laten circuleren. En dan de derde A. Annihilate. Negatief effect van het nieuws genadeloos uitroeien met positieve actie. Vandaar die mini-kogelvrije vestjes.

Drs. O: Dat kun je niet menen!

DNT, Hans Geleijnse, Triggerhapy Thai
CC in training
Project Dpt Pos Msg CBM LMG

Pai: Absoluut. Eerlijk gezegd, ik heb het idee beetje gepikt van de in versukkeling geraakte maar bij buitenlanders zeer populaire BCC-campaign. Sloeg destijds in als bom. Wat BCC is? Beach Chair Chaos, sufferd. De mini-vestjes signaleren dat wij het probleem aanpakken zonder te dramatiseren. Het is minder erg dan je denkt, er valt zeker voor een buitenlander best mee te leven. Voor zo’n  positive message kies je de irony gun. Dodelijk! Die mini-tjes krijgen in de toeristenoorden extra accent door stationering van CC’s op stranden en in vermaakscentra. CC? Ik moet ook alles uitleggen. Curvy Chicks. Zij  worden bewapend met knalroze karabijnen, voorzienvan disturbance detectors. Zodra deze Very Visible Sexy Sadies ergens een conflict tussen autochtonen lokaliseren worden een of meer waarschuwingsschoten gelost. De buitenlanders weten dan: oppassen, maar er wordt over ons welzijn gewaakt. De CC mag als haar dat nodig lijkt ook gericht schieten trouwens.

Drs. O: Dat zijn killing ideas man!

Pai: Ik geef toe, er zal wat CD zijn maar dat is … wat? Jezus Peilbaar, Collatateral Damage natuurlijk. Jij snapt er niks van, meer vertel ik niet. Mag ook niet van de LMG, voorlopig moet alles onder de roos blijven. Da’s waar, LMG kun je niet weten. Ik heb uit patriottisme een gratis bonus geplakt op acceptatie van de AAA-campaign: vervanging van alle afkortingen door max drieletterige met positieve uitstraling. LMG gaat elke gedachte aan junta, bewind, regime enzovoort uit de wereld helpen. League (0f) Mililtary Gentlemen. LMG. Dat blijft hangen!

Drs. O: Zekers. Een vondst…

Pai: Bedankt. Vooruit, als toetje… Die A van Acknowledge kan in a split second transformeren in Attack. Maar mondje dicht. Dat hangen we niet aan de grote klok!

DNT, Hans Geleijnse, Triggerhappy Thai

 

 

 

 

 

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.