Treinongeluk in India: meer dan 280 doden na Odisha-incident

  • Door Jaroslav Lukiv en George Wright
  • BBC nieuws

titel van de video,

Op beelden is te zien hoe reddingswerkers slachtoffers uit het puin proberen te halen

Autoriteiten zeggen dat ten minste 288 mensen zijn gedood en 900 gewond zijn geraakt nadat meerdere treinen in de oostelijke deelstaat Odisha in India met elkaar in botsing kwamen.

Odisha Chief Secretary Pradeep Jena zei dat meer dan 200 ambulances naar de plek in het district Balasore zijn gestuurd.

Een passagierstrein zou zijn ontspoord voordat hij eind vrijdag op een andere trein in botsing kwam.

Dit is India’s ergste treinongeluk deze eeuw. Ambtenaren zeiden dat het dodental nog verder zou oplopen.

Indian Railways zei dat twee diensten, Coromandel Express en Howrah Superfast Express, werden getroffen.

De directeur-generaal van de brandweer van Odisha, Sudanshu Sarangi, zei dat het dodental op 288 staat.

De heer Jena had eerder gezegd dat er meer dan 100 extra artsen waren gemobiliseerd.

De Indiase premier Narendra Modi zei dat hij diepbedroefd is door het incident en dat zijn gedachten bij de nabestaanden zijn.

“Op de plaats van het ongeval zijn reddingsoperaties aan de gang en wordt alle mogelijke hulp geboden aan de slachtoffers”, twitterde hij.

Ondertussen noemde minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah het incident “zeer verontrustend”.

“Toen het ongeval gebeurde, vielen 10 tot 15 mensen bovenop me en alles liep in de war. Ik zat onderaan de stapel”, zei een mannelijke overlevende.

“Ik liep verwondingen op aan mijn arm en de achterkant van mijn nek. Toen ik uit het treinstel kwam, zag ik dat iemand een arm was kwijtgeraakt, iemand een been had verloren en iemand een verminkt gezicht had”, vertelde de overlevende aan het Indiase ANI. . nieuws Agentschap.

In de staat is een dag van rouw afgekondigd.

afbeelding bijschrift,

Dit is India’s ergste treinongeluk deze eeuw

Vermoed wordt dat verschillende rijtuigen van de Shalimar-Chennai Coromandel Express rond 19.00 uur lokale tijd (13.30 uur GMT) zijn ontspoord, waarvan sommige in de tegenovergestelde richting gingen.

Een andere trein – Howrah Superfast Express van Yesvantpur naar Howrah – zou later de gekantelde rijtuigen hebben geraakt.

Indiase functionarissen zeiden dat een goederentrein die ter plaatse stond ook bij het incident betrokken was. Verdere details gaven ze niet.

Een paar overlevende passagiers haastten zich om degenen die vastzaten in het wrak te redden.

Lokale busmaatschappijen helpen ook bij het vervoeren van gewonde passagiers.

India heeft een van ’s werelds grootste spoorwegnetwerken en ongelukken komen vaak voor ondanks opeenvolgende regeringen die honderden miljoenen dollars investeren om de infrastructuur te verbeteren, zegt BBC Zuid-Azië regionaal redacteur Anbarasan Ethirajan.

De ergste treinramp in India vond plaats in 1981, toen een overvolle passagierstrein ontspoorde en in een rivier terechtkwam tijdens een cycloon in de staat Bihar, waarbij minstens 800 mensen om het leven kwamen.

Als u een BBC-journalist wilt spreken, vermeld dan een contactnummer. U kunt ook op de volgende manieren contact met ons opnemen:

Als u deze pagina niet kunt lezen en het formulier niet kunt zien, bezoek dan de mobiele versie van de BBC-website om uw vraag of opmerking in te dienen of stuur een e-mail naar [email protected]. Vermeld bij elke inzending uw naam, leeftijd en locatie.

READ  Barbie vs Oppenheimer Laatste nieuws: beide films overtreffen de verwachtingen als box office-leads

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *