Trefpunt Azië stopt ermee

Trefpunt Azië stopt ermee

Beste Lezers,

Nadat in december vorig jaar enkele leden van de redactie hun werkzaamheden neerlegden, trad er bij Trefpunt Azië een nieuw redactieteam aan. Met veel enthousiasme werd de site, die in 2015 tot stand kwam, voortgezet. Ze kreeg een nieuw gezicht, er kwamen enkele nieuwe rubrieken, er werden nieuwe auteurs aangetrokken en de redactie deed haar best elke dag een aardige mix te brengen van actualiteiten, achtergrond- en reisverhalen, opiniestukjes, analyses, leesverhalen, enz.

Het is met pijn in ons hart, dat dit redactieteam nu moet aankondigen ermee op te houden. Trefpunt Azië probeerde dagelijks drie, vier, op sommige dagen zelfs vijf, nieuwe artikelen te brengen. Dat was enorm veel werk in de vorm van redigeren, opmaak, relevante foto’s zoeken, contact onderhouden met de auteurs, onderzoek doen en uiteraard zelf ook stukjes schrijven.

Daar waren we dagelijks heel veel uren mee zoet, waardoor allerlei andere activiteiten van de redactieleden in het gedrang raakten. Ook werd de druk om elke dag weer een aantal nieuwe artikelen te moeten plaatsen, als onprettig ervaren. We hadden simpelweg de mankracht niet om dit vol te houden. Na rijp intern beraad werd daarom uiteindelijk besloten om hier niet langer mee door te gaan.

Trefpunt Azië houdt ermee op en er zullen vanaf vandaag geen nieuwe artikelen meer verschijnen. Bij deze willen we een woord van dank uitspreken aan onze trouwe lezers, onze donateurs, en uiteraard ook aan de auteurs, die deze site mogelijk maakten.

Met vriendelijk groet,

De redactie.

Antonin Cee, Paul, Bert Vos, Rita.

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

18 Comments

 1. Zeker jammer. Dat het veel werk is om de zaak te verzorgen, kan ik me goed voorstellen. Dank voor wat jullie hebben gedaan in die jaren.

 2. Bedankt redactie voor deze jarenlange inzet. De berichten waren vaak erg interessant en informatief. Ik lees meerdere forums over Azië, en Thailand in het bijzonder, maar Trefpunt Azië had zeker een toegevoegde waarde.

 3. Ontzettend jammer, ik vond alles van zeer hoge kwaliteit…..daaruit bleek al hoeveel tijd er in werd gestoken.

  Veel dank, echt, ik heb ervan genoten en Azié zeker ook op een andere manier leren kennen , nogmaals echt heel veel dank daarvoor ..
  Veel geluk in de toekomst.

 4. All things must pass. Dank voor de dagelijkse waarschuwing in mijn inbox, voor de vele mooie verhalen en voor het podium dat mijn eigen stukjes er kregen.

 5. Zeer spijtig, Trefpunt had toch de nodige schrijvers die flink hun best deden mooie stukjes aan te leveren. Met vaak goede bewerking van de redactie om er mooie plaatjes enzo bij te vinden. Zonde dat dat nu (deels) verloren gaat. Via deze blogs en communities informeren en helpen we elkaar. Zonder deze platforms had ik nog onder een kalaa gezeten… (mede)schrijvers en redactie, bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren!

 6. Als een van de 17 leden die in 2015 de handen bij elkaar staken om Trefpunt Thailand op te richten, ben ik dankbaar dat ik al die jaren een plaats had waar ik mijn verhalen aan lezers kon aanbieden. Een plaats waar ik ook het werk van collega’s kon smaken.
  Met dank aan de opeenvolgende redactieleden die zich met veel energie en enthousiasme op een perfecte manier van hun taak gekweten hebben.
  Ik genoot van de veelsoortige bijdragen, van die brede en begripvolle visie, die open mind, die vrijgevochten kijk, die ons blogtijdschrift uitstraalde. Chapeau!

 7. Wil me graag aansluiten bij de vorige reacties. Inderdaad heel jammer dat het zo moet eindigen. De redactie ( en natuurlijk ook vorige redacties ) bedankt voor alle moeite om de verhalen te bewerken, te plaatsen en de Trefpunt draaiend te houden. Het was fijn op deze manier onze verhalen over Thailand of andere streken kwijt te kunnen en ik ben ook blij deel te hebben uitgemaakt van deze club enthousiaste schrijvers. Nogmaals mijn oprechte dank voor al het werk achter de schermen, en het ga u allen goed.

 8. Ik reageer nooit maar nu maar wel. Jammer dat jullie stoppen. Aan de andere kant er is wel veel versnippering. Zo lees ik ook dagelijks thailandblog en daar is het toch wat meer gevarieerder en nuttige info voor expats die in thailand wonen, zoals ik. Jullie hadden beter samen kunnen gaan.

 9. Bedankt jullie allemaal die deze site mogelijk hebben gemaakt.
  Jammer dat het voorbij is.
  Het gaat jullie goed.

 10. Alles van waarde is weerloos… Het is niet anders. Jullie hebben in korte tijd veel moois gepubliceerd. Jammer dat ik niet meer in staat was daar aan mee te werken. Ik dank iedereen met wie ik in ruim zes Trefpunt-jaren heb mogen samenwerken. Het ga jullie allen goed. Hartelijke groet. Hans

 11. Jammer dat jullie stoppen.
  Zeker de wijze waarop jullie dingen belichten heeft mij aangesproken om jullie dagelijks te lezen.
  Bedankt voor jullie mooie bijdragen.

 12. Erg jammer dat jullie stoppen. Maar ik kan me voorstellen dat zo’n hoge kwaliteit niet prijsloos is. Dank voor jullie fascinerende en veelzijdige artikelen, verhalen, en nog zoveel meer, zowel van de redacteurs als van de anderen die bijdroegen. Blij dat ik zelf de kans kreeg om met poëzie een bijdrage te leveren. Alle goeds voor de redacteurs in de toekomst. Moge ieder een plek vinden voor zijn/ haar talenten. Hartelijke groet, Stasio Komar

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*