Nieuw redactieteam voor Trefpunt Azië

Er gingen prematuur wat berichten rond dat het redactieteam van Trefpunt Azië was opgestapt en zelfs dat de site zou worden opgeheven. Maar Trefpunt Azië blijft springlevend. Wel is het zo dat er een nieuw redactieteam aantreedt, nadat enkele heren van de redactie besloten hun werkzaamheden neer te leggen.

Erik Kuijpers gaf te kennen dat hij mede door zijn gevorderde leeftijd zich niet meer op het bloggers-pad wil begeven. En eindelijk eens wat boeken wil lezen die nog ongeopend in zijn kast staan. Andre van Leijen, die de eindredactie deed, is er wegens drukke andere werkzaamheden elders mee gestopt. Hans Geleijnse moet afhakeen door fysieke kwalen die activiteiten voor de site praktisch onmogelijk maken.

Het nieuwe redactieteam van Trefpunt Azië bestaat nu uit drie mensen, te weten Antonin Cee, die erin blijft met versterking van Bert Vos (eindredactie) en Paul, die de beeldredactie gaat doen. Aangezien hij een nieuw gezicht is hierbij een kleine introductie. Paul is vormgever en documentairemaker. Voordat hij in 2009 naar Azië verhuisde om daar zijn professie uit te voeren was hij werkzaam bij de Nederlandse publieke omroep als editor en vormgever. Onder meer voor programma’s als Zembla en Reporter. We heten Paul hier natuurlijk van harte welkom.

Het nieuwe redactieteam wil hierbij ook een groot dankwoord uitspreken naar de vertrekkende redactieleden. Naar Erik Kuijpers, die over de jaren altijd bijzonder actief was en talrijke bijdragen leverde. En aan Andre van Leijen, die nauwgezet en loyaal de eindredactie deed met van zijn hand originele en interessante eigen bijdragen.

Maar de man die we hier speciaal in het zonnetje willen zetten is Hans Geleijnse. Als medeoprichter was hij altijd de grote drijvende kracht achter Trefpunt Azië. Hans voerde jarenlang nauwgezet de eindredactie totdat verslechterend zicht hem dit bemoeilijkte. En uiteraard verschenen ook van hem met grote regelmaat prachtige bijdragen.

Heren met oprechte dank…

Overigens hebben zowel Andre van Leyen en Hans Geleijnse aangegeven als auteur actief te blijven voor Trefpunt Azië en als nieuw redactieteam hopen we nog veel van hun prachtstukken te mogen plaatsen. Lezers zullen hebben opgemerkt dat er de laatste weken wat met de vormgeving van de site geëxperimenteerd is. Deze is nu door Paul in zijn definitieve jasje gestoken. Ook zullen zij hebben gezien dat er van tijd tot tijd artikelen verschenen die niet gerelateerd zijn aan Azië. Dit gebeurde nadat de redactie daartoe besloot na een algehele samenkomst. Het lezerspubliek was daartoe tot op heden nog niet van op de hoogte gesteld en dat dus bij deze.

Ook de nieuwe redactie zal deze lijn voortzetten omdat verschillende auteurs vaak zeer lezenswaardig artikelen aanleveren, die we onze lezers niet willen onthouden. Het accent van Trefpunt Azië blijft echter gericht op Azië. Als nieuw redactieteam hopen we onze lezers ook in de toekomst te mogen verblijden met lees-en beeldgenot.

Antonin Cee
Bert Vos
Paul Vee.

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

  1. HEEREN van het eerste uur! Bedankt voor jullie tomeloze inzet om van jullie blog ‘n topper te maken, die lekker leest, interessant is. En vooral óók foutloos op spelling gecontroleerd.
    Er gaat geen week voorbij zonder ‘n click op Trefpunt Azië.
    De vernieuwde redaktie wens ik veel succes.

  2. Veel dank voor jullie altijd interessante en veelzijdige artikelen, beste mannen van de ‘oude’ redactie, en veel succes en inspiratie voor het nieuwe team. Ik begin mijn zondagochtend altijd met het lezen van Trefpunt, en deze winter met des te meer belangstelling en plezier nu we dankzij corona niet in Thailand kunnen verblijven. vriendelijke groeten, Dieuwke van der Veen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*