De laatste Trefpuntjes wegen het zwaarst

Redactie, Hans Geleijnse, Trefpuntjes

Van duvelstoejager naar toeschouwer. Dat gevoel kreeg ik bij mijn aftocht uit de machinekamer van Trefpunt Azië. Ok, ik blijf stukjesschrijver bij onze site, maar het hoofd breken over de technische listen en lagen van WordPress het hoeft  niet meer.

Het geduldig hengelen naar mooie schrijvers en verhalen, het zal door anderen worden gedaan. Na 5,5 jaar Trefpunt krijgen echtgenote en dochter plotseling de handen vol aan het van de straat houden van hun mr. Computer.

Ik zal het werken aan de site missen. Vooral de momenten van vreugde als iets goed gelukt was, van trots ook als er weer een boeiend, apart of prikkelend verhaal op Trefpunt was gepubliceerd en de bezoekcijfers in de lift zaten. Natuurlijk waren er ook ‘downers’, want in de zeer seniore Trefpunt-community waren er van tijd tot tijd een paar grumpy old men die hun heil elders zochten of moesten zoeken.

Zomer 2015 gingen we als Trefpunt Thailand van start. De naam was wat misleidend, want van meet af een wilden we ons niet aan lands- of zelfs continent-grenzen laten beperken. We wisten dat die benadering, onze voorkeur voor leesverhalen en  afkeer van hapklare kopijbrokken onze groei beperkt zouden houden, maar genoten van wat tot stand kwam. Dank aan allen die deze formule steunden: de mede-initiatiefnemers van Trefpunt Thailand destijds; onze auteurs en trouwe lezersschare; de Facebook-groepen en -pagina’s die onze verhalen delen. Maar heel speciaal dank aan de redactieleden van het eerste uur, Antonin Cee en André van Leijen. Zonder hun toewijding aan de site  en geduld met deze af en toe ook grumpy oude man had ik al eerder af moeten haken. Jullie werdeen vrienden, die heroinnering koester ik.

Mijn vertrek uit de redactie hangt nauw samen met mijn definitieve repatriëring naar Nederland en overkomst van mijn gezin. De laatste Trefpuntjes wogen het zwaars, ik heb letterlijk geen helder zicht meer op het werk voor Trefpunt. Wat ik aan energie en mogelijkheden heb wil vooral stappen in de inburgering van mijn familie in Nederland, allerminst een gemakkelijke klus voor iemand die zelf nog moeite heeft met de cultuuromslag.

Groeten en beste nieuwjaarswensen aan alle mij bekende en onbekende bezoekers van Trefpunt Azië. Blijf ons bezoeken, er komt nog veel moois aan dankzij het nieuwe redactieteam. Tony, Bert en Paul, ik wens jullie veel succes en plezier met Trefpunt.

 

Zie ook: nieuwe redactie Trefpunt
Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.

8 Comments

 1. Hartelijk dank voor blijken van waardering en aardige reacties hier en op Facebook. Dat geeft al voor de oliebollen een voldaan gevoel. Goed voor de lijn dus. Gelukkig nieuwjaar.

 2. Hans, dank voor de ruimte die je mij gegeven hebt om mijn belevenissen en opmerkzaamheden te kunnen publiceren. Het was fijn om met je te werken.
  Als ik naar Nederland kan, zoek ik je graag een keer op.

  Theo

 3. Hans, wat ben ik blij te lezen dat je blijft schrijven! Wel bedankt voor alle Trefpunt-redactie beslommeringen door de jaren heen. Het begeleiden van inburgeraars in ons Alles-Is-Anders-Nederland is een leuke en bovendien heel dankbare taak, waar je ook zelf veel van opsteekt, zo kan ik je uit eigen ervaring vertellen.
  Daar mogen wij trouwens ook graag over lezen!
  We kijken al weer uit naar je nieuwe, rake stukken.

 4. Hans blijft stukjesschrijver bij de site dat is duidelijk. Niemand mag het hem kwalijk nemen dat hij aan wal gaat en het stuurwiel aan anderen toevertrouwt. Het onvermoeibare werkpaard heeft recht op die malse weide. Dat begeleiden naar inburgering waarover hij het heeft is echt heel belangrijk. Echtgenote en dochter ondergaan grote en kleine cultuurschokken: de aanpassing aan het klimaat, het verschil zien in het sociaal omgaan met elkaar, ze moeten een verschrikkelijk moeilijke taal leren, missen hun familie en vrienden. Iedereen kent dat wel maar weinigen begrijpen het of voelen mee met de betrokkenen. Welzijn en geluk van je dierbaren staat op het spel. Ik heb dus respect voor het besluit van Hans.
  Het redactieteam maar ook het team van schrijvers gaat door… en dat is een hele opluchting. Schrijven doe je omdat je dat graag doet, lezen trouwens ook. Laten we ons daarom blijven treffen op trefpunt Azië.

 5. Hallo Hans, zoals jij verblijf ik nu ook al 10 jaar in Thailand, weliswaar maar 6 maanden per jaar. Ben nooit geëmigreerd. Ik ben sinds de oprichting van Trefpunt Azië ik een fan van jouw publicaties. Bedankt. Het ga je goed verder in Nederland met je gezin samen. Jeannine

 6. Hans, we kennen elkaar niet, maar ik vond het altijd heel leuk artikelen van je te lezen misschien kan je toch niet laten en stuur je heel soms een keer een artikel in, het gaat je goed.
  Helmoed

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*