Track & Trace applicatie verplicht voor buitenlandse toeristen in Thailand

ThailandPlus, een smartphone applicatie ontwikkeld door de Thaise overheid, is vanaf nu verplicht voor binnenreizende buitenlandse toeristen. De app moet vooraf aan de vlucht naar Thailand worden geïnstalleerd op de telefoon. Met de applicatie kan de Thaise overheid de toeristen altijd volgen en lokaliseren in het geval van een COVID-19 uitbraak.

Volgens de afdeling voorlichting van de Thaise overheid zal de app het vertrouwen van de toeristen in een veilig en gezond verblijf vergroten. Ook zou de applicatie helpen bij het tegengaan van de COVID-19 pandemie.

“Met deze applicatie kan de Thaise overheid sneller en efficiënter contact leggen met buitenlandse bezoekers in het geval van een plaatselijke COVID-19 uitbraak” zegt een woordvoerder van de Thaise regering. Thaise ambassades en consulaten gaan de buitenlandse bezoekers uitleggen hoe de applicatie te gebruiken. Alle buitenlandse bezoekers hebben sowieso voor aanvang van de reis een “certificate of entry” nodig dat bij de ambassades verstrekt wordt. De uitleg kan dan gegeven worden.

De ThailandPlus app lijkt op de Mor Chana app, een applicatie die in Thailand wordt gebruikt voor het opsporen en traceren van eventuele COVID-19 uitbraken. 

De Thaise overheid zegt dat de app geen inbreuk op de privacy van de buitenlandse bezoekers maakt, maar alleen bedoelt is om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

In december maakte het Thaise toerisme bureau (Tourism Authority of Thailand) dit filmpje met uitleg over de applicatie:

 

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*