Tornado zegt 6 stormgerelateerde sterfgevallen als gevolg van zwaar weer in AlabamaCNN

[Breaking news update, published at 8:47 p.m. ET]

De gouverneur van Alabama, Kay Ivey, zei donderdagavond dat er zes doden waren gevallen in de staat na zwaar weer.

“Ik ben bedroefd om te horen dat zes inwoners van Alabam zijn omgekomen in de stormen die onze staat hebben geteisterd. Mijn gebeden zijn met hun dierbaren en gemeenschappen. We zijn maar al te bekend met verwoestend weer, maar onze mensen zijn veerkrachtig. We zullen er doorheen komen en er sterker voor staan’, zei de gouverneur in een tweet.

[Previous story, published at 8:06 p.m. ET]

De Uitbraak van zwaar weer Meer dan twee dozijn tornado’s hebben in het zuiden uitgezet, waarbij vijf doden zijn gevallen in Autauga County in Alabama, zei de lijkschouwer donderdagavond.

Buster Barber, lijkschouwer van Autauga County, verstrekte het bijgewerkte cijfer aan CNN nadat hij eerder had gezegd: “We hebben meerdere doden en we zijn nog steeds op zoek naar lichamen.”

Autauga County ligt ten oosten van Dallas County, waar donderdagmiddag een grote tornado landde in de stad Selma. De meteoroloog van de National Weather Service, Gerald Satterwhite, vertelde CNN dat de twister minstens 50 mijl op de grond lag en schade veroorzaakte in zeven provincies in de staat.

“Het was een zeer significante tornado,” zei Satterwhite, “met puin dat ongeveer 10.000 tot 15.000 voet de lucht in rees.”

Hij voegde eraan toe dat een tornado met een lange baan een EF-2 of EF-3 zou kunnen zijn. Het zegt dat het een van de minstens 30 tornado’s in de Verenigde Staten is Het stormvoorspellingscentrum van de National Weather Service.

Schade in Selma is wijdverspreid, zei de lijkschouwer van Dallas County, William Allen Dailey. De schade gaat “van de ene kant van Dallas County naar de andere”, zei hij tijdens een videopersconferentie.

Hij zei dat er geen slachtoffers waren, maar de gewonden werden naar het Vaughan Regional Hospital gebracht.

Volgens beelden gedeeld door Mike Pitts trok een grote trechterwolk door het gebied. Nadat het voorbij was, toonden de foto’s van Pitts huizen zonder daken, andere daken met dakspanen en wegen geblokkeerd door hopen puin.

Volg live-updates

De storm “verscheurde” het huis van Selma-bewoner Chrishun Moore, maar niemand raakte gewond, vertelde hij aan CNN. Ze zocht samen met haar moeder haar toevlucht in een badkamer.

“Alles wat we hoorden was wind en het hele huis schudde,” zei Moore.

Foto’s van Priscilla Lewis Omgevallen elektriciteitspalen, brokstukken verspreid over de weg en zware schade aan ten minste één gebouw, meldde CNN.

“Het is bijna onmogelijk om de stad Selma te verlaten”, zei Lewis.

Andere foto’s gemaakt door Kenneth Martin tonen de windschade. Een groot gebouw vertoont een grote instorting van het dak.

Debora A. Brown vertelde CNN dat hij bij een belastingkantoor in het centrum was toen hij dacht dat de tornado Broad Street trof.

In Er is een Facebook-video geplaatst Na de storm hoorde men Brown mensen vertellen hoe gezegend hij en anderen daar waren.

‘We zouden weg kunnen zijn, meneer,’ zegt ze terwijl ze de camera op de SUV met gebroken ruiten richt. “We moesten rennen om dekking te zoeken. We moesten rennen en op de plank springen.

Browns video toont een grote hoop puin die hoogspanningskabels de grond in sleept. In de steeg naast het gebouw waar ze zich bevond, lijkt het alsof een deel van een muur van een aangrenzend gebouw op een hoop is neergekomen.

Selma, een stad met ongeveer 17.000 inwoners ongeveer 80 kilometer ten westen van Montgomery, was de locatie van een grote burgerrechtenmars in 1965 waarbij demonstranten op de Edmund Pettus-brug door de politie werden geslagen en met traangas werden beschoten, een incident “Bloederige zondag.”

“Dit is een rampgebied. Hoogspanningskabels zijn uitgevallen en bomen zijn omgevallen – het is erg gevaarlijk”, zei Jimmy Nunn, rechter van Dallas County, tijdens een persconferentie. Nunn zei dat gevangenen in detentiecentra van de provincie naar andere faciliteiten worden gestuurd.

Ook donderdagavond Orkaan horloges Mississippi, Alabama, Georgia, Tennessee, de Panhandle in het westen van Florida en delen van het verre westen van North Carolina werden met verschillende deadlines gesloten.

Meer dan 147.000 klanten in Alabama, Georgia en Tennessee zaten om 19.30 uur zonder stroom. PowerOutage.us.

Stormschade is donderdag waargenomen in Selma, Alabama.

De gouverneurs van Alabama en Georgia riepen elk de noodtoestand uit voor delen van hun staten.

Schademeldingen stapelden zich donderdag op in de Zuidoost- en Ohio-vallei terwijl de stormen voortschreden.

Alleen al in Morgan County in het noorden van Alabama veroorzaakte een storm donderdagochtend 10 tot 15 gewonden – geen van hen geloofde dat ze levensbedreigend waren – en beschadigde talrijke gebouwen, zei de woordvoerder van de sheriff, Mike Swafford.

Puin en neergehaalde hoogspanningskabels lagen bezaaid met straten en velden in Decatur, een gemeenschap in Morgan County, ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Huntsville. County Sheriff’s Department toonde.

Donderdagochtend werd schade gezien buiten een hotel in Decatur, Alabama.

Gevelbekleding werd donderdagochtend verwijderd uit een hotel in Decatur, volgens foto’s gemaakt door hotelgast Mark Spizala terwijl hij in de wasruimte verbleef toen de storm toesloeg.

“We verloren stroom en we konden de wind en de regen horen”, vertelde Spysala aan CNN. Aanvankelijk de National Weather Service De reden Decatur schade door harde wind.

Verschillende voorlopige tornado-rapporten werden vanochtend uitgegeven in Alabama, onder meer in Winston County in het noordwesten van Alabama en Sumter County in het westen van Alabama, waar schade aan gebouwen werd gemeld, aldus de weerdienst. gezegd.

Bomen en elektriciteitspalen werden neergehaald gemeld Langs veel van de wegen van Winston County liggen de gemeenschappen tientallen kilometers ten noordwesten van Birmingham.

Donderdagochtend werd schade gezien buiten een hotel in Decatur, Alabama.

“Automobilisten mogen alleen in noodsituaties op de weg rijden en zich bewust zijn van het weer”, benadrukt de Alabama Law Enforcement Agency. gezegd In een reeks tweets over de schade in Winston County.

In Monroe County, in het noordoosten van Mississippi, zijn verschillende landelijke gebouwen met de grond gelijk gemaakt of zwaar beschadigd nadat donderdagochtend een storm was gepasseerd, zo bleek uit een video die werd getweet door de Mississippi Emergency Management Agency.

Volgens het bureau zijn daar geen gewonden gevallen die mogelijk een tornado hebben veroorzaakt. Weerdienst als eerste stap gezegd Sterke wind veroorzaakte schade in de wijk.

De weerdienst meldde voor het middaguur windschade aan bomen en gebouwen in delen van Mississippi, Alabama en Kentucky. gezegd.

In Georgia heeft een tornado de Griffin High School in Griffin, ten zuiden van Atlanta, beschadigd. Vallende bomen veroorzaakten een lek in de sportschool, zei Adam Buck, woordvoerder van het Griffin-Spalding School District.

READ  Netflix kondigt hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden aan in de VS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *