Toptreffer november 2015

Beste beeldfanaten, beste mensen. Het langverwachte moment is weer daar. De maandelijkse keuze van de fotografische Toptreffer. Wie gaat ditmaal met de immense eer strijken?

Een verklarend woordje vooraf. We hebben ons bij het maken van een kejuze niet door onze eigen subjectieve voorkeur laten leiden, maar door een combinatie van foto en ingeleverde aanbeveling. Oftewel, van de reacties die op de foto’s van kandidaten zijn binnengekomen hebben we de beste, leukste gekozen, de foto tegen het licht gehouden  en op die manier is er sprake van een winnende combinatie. De reageerders aan de macht en we verwachten daarom bij de volgende Toptreffer een zee van reacties.

De winnende combinatie is GERARD VONK en PAUL VAN DER HIJDEN. Oordeel zelf:

 

Gerard Vonk: Strandlabeur
Gerard Vonk: Strandlabeur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst Paul van der Hijden:

Graag wil ik mijn keuze voor de november foto van de maand bekendmaken. Ondanks al het schattig kindergebeuren op sommige foto’s en de gehandicapte medemens die haar inkomen bijeen zingt, ga ik voor de rauwe werkelijkheid van de spullenverkoper op het strand. Ik weet niet of je de kans hebt wel eens op zo’n strand te liggen?
Lekker in de schaduw onder de door Birmezen of Cambodjanen steeds met de zon verplaatste parasols gelegen op een van de honderden ligstoelen. Genietend van je drankje en hapje al dan niet van het gepraat van de farangs om je heen. Om de haverklap verschijnen dan schijnbaar uit het niets de verkopers van “i- ce – cleam” of reeds gebakken inmiddels omgevingswarme bananen met inhoud, masseurs (V/M) of de Indiër met de nootjes in 13 soorten. Zelfs met warme gekookte eieren, (porno)films, of kokosnoten en voorgesneden fruit zoals op de foto. De hele dag sjouwend door het rulle zand goed ingepakt tegen de brandende zon met producten voor een habbekrats en wat staat de habbekrats nu ten opzichte van de Baht? Niks toch?*.
Dan denk ik wel eens, waarom is er zo’n groot verschil tussen die verkoper en mijzelf? Daarom nomineer ik hem en dus deze foto.

Hartelijke groet, Paul
* met dank aan Cabaret Vuilwit

Wie nog eens terug wil kijken naar de kandidaten kan dat hier doen en ons vervolgens lof toezwaaien dan wel de huid volschelden!

Tenslotte de gebruikelijke oproep aan foto-enthousiasten hun materiaal toe te sturen voor de volgende keer en, niet te vergeten, voor het samenstellen van fotoreportages.

Gerard en Paul, gefeliciteerd en iedereen zeer hartelijk dankgezegd voor de medewerking.

 

@Beeld

 

 

 

 

Redactie
Over Redactie 596 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.