Toptreffer voor de maand augustus 2015

“Even een luchtje scheppen’  van Lode Engelen is de uitverkoren foto van een reeks van 12 toptreffers van de maand augustus 2015.

Waar men gaat lang Thaise wegen… komt men wel eens een monnik tegen. Maar het shot van Lode is uniek in zijn schoonheid.  Je hebt als beschouwer haast medelijden met de jongeman in zijn oranje tenue. Hij lijkt eenzaam, staart voor zich uit, zit daar voor de ingang van de tempel doelloos wachtend misschien? Wie zal het zeggen? Is hij dan niet geheel uit eigen vrije wil tot het gild toegetreden? Heeft hij nu al spijt van zijn beslissing omdat het regime te Spartaans is? Mist hij zijn liefje of werd deze tempel een toevluchtsoord omdat het leven buiten niet te dragen was?

Lode Engelen woont in Chiang Mai met zijn Thaise echtgenote. Hij was 42 jaar lang specialist in toestellen voor medische beeldvorming (X-Ray) en woonde in Houthalen, Vlaanderen. Met pensioen zijn betekent voor hem dat hij zich eindelijk volledig kan smijten in en leven voor zijn grote passie het fotograferen.

Redactie
Over Redactie 574 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.