Tokidoki, een nieuwe serie over Japan op de Nederlandse televisie


Gisteren (zondag 16 september) is een nieuwe serie over Japan de lucht in gegaan.
De serie wordt uitgezonden door de VPRO onder de naam Tokidoki en gepresenteerd door Paulien Cornelisse. Net als de serie over China van Ruben Terlou maken we kennis met de eigenaardigheden van een ver Oosters land. En wat blijkt? Japan is nog wat vreemder dan China.

Gisteren ging het over het begrip Yugen. Dat betekent zoiets als je één voelen met de natuur. Welke natuur mag dat dan wel zijn in een stad als Tokyo met zijn 32 miljoen inwoners? Dan moet je zeker genoegen nemen met de geringste begroeiïng? En ja hoor, er blijkt een club te zijn die helemaal uit zijn bol gaat over mosplantjes. ‘Ik voelde me alleen’, zegt een van de clubleden, ‘totdat ik aanraking kwam met de fantastische mensen van deze club’. Lopend door Tokyo vallen de clubleden nu en dan geheel in vervoering op hun knieën voor een onooglijk mosplantje.

Anderen gaan de stad uit. Zeggen shintoïstische versen onder een ijskoude waterval of spannen onder begeleiding een hangmat in een bos. Allemaal vanwege dat Yugen. En natuurlijk om daarna weer beter te kunnen presteren op het werk. Het is een fascinerende wereld.

Wie de eerste uitzending gemist heeft kan die terugkijken op https://www.vpro.nl/programmas/tokidoki/kijk/afleveringen/aflevering-1-yugen.html .
De andere uitzendigen zijn op 23 september, 30 september en 30 oktober.

Allemaal kijken!

 

 

 

 


Redactie
Over Redactie 633 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

5 Comments

  1. Aflevering 1 was een tikkie saai, er gebeurde minder dan bijvoorbeeld de China docu. Maar deel 2 was leuker/interresanter. Over de positie van vrouwen. Mondige, drukke meisjes zijn ‘otenba’ (mogelijk een verbastering van ‘ontembaar’), dat woord is niet van toepassing op jongens want daar is energiek extravert gedrag normaal… de klassieke vrouw is een huisvrouw maar gelukkig werkt de modern vrouw. Merr gelijkheid, maar de vrouwen van middelbare leeftijd hadden nog genoeg reden tot klagen: de seks is op voldoening van de man gericht, hij komt oraal aan zijn trekken, zij niet etc. Maar mogelijk is dan anders bij de tieners?

    Zo bladerde ik eens door Thai Fever (nutteloos boekje), stond in dat de Thaise vrouw zeer wel mogelijk niet bekent is met orale seks en dat dus uitgelegd moet worden dat het niet gek maar juist fijn is dat bij elkaar te doen. Nou, die auteurs hebben zeker geen jonge dames gesproken die prima de weg weten te vinden op dat gebied, al dan niet met inspiratie van (geblokkeerde) porno sites. Maar dat gaan meiden denk niet zo snel op tv vertellen.

    https://www.vpro.nl/programmas/tokidoki/kijk/afleveringen/aflevering-2-otenba.html

  2. De moeite waard om te zien. Bedankt voor de tip
    Ik kijk uit naar de volgende aflevering

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.