Toerisme. Vereniging ter bestrijding van ‘overtoerisme’ opgericht

Het zat er natuurlijk al een tijd aan te komen: ook in kringen van de reisindustrie is overtoerisme allang geen vies woord meer. Nu is er een heuse vereniging van start gegaan die actie wil voeren tegen dit fenomeen, dat zeker met de almaar toenemende stroom Chinese toeristen steeds meer aandacht krijgt.  De nieuwe World Tourism Association for Culture and Heritage (WTACH) heeft haar hoofdkwartier in Auckland, Nieuw Zeeland. De leuze in haar vaandel: stop de negatieve verschijnselen van toerisme.

Redactie, Overtoerisme, Werelderfgoed

WTACH wil zich inzetten voor ethische waarden bij het beheer  van cultureel en werelderfgoed op bestemmingen die thans te maken hebben met een vrijwel ongelimiteerde groei van bezoekers. Ook wil de vereniging duurzaamheid bevorderen bij de ontwikkeling van nieuwe toeristische bestemmingen. ‘Het is zorgwekkend dat een land als Turkije bijvoorbeeld, dat nu 40 miljoen buitenlandse bezoekers krijgt dat aantal wil opschroeven naar 70 miljoen in 2023 zonder enig cultureel vangnet’’, illustreert een woordvoerder van WTACH dreigend overtoerisme.

De oprichting van de vereniging viel samen met publicatie van een rapport van de UNWTO (United Nations World Travel Organisation). Daarin werd gemeld dat het aantal toeristische aankomsten in 2018 wereldwijd 1,4 miljard was, De prognose was dat dit indrukwekkende aantal pas over twee jaar zou worden breikt. Vorig jaar was sprake van een groei van 6 procent ten opzichte van 2017.

Redactie
Over Redactie 560 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*