Toerisme. Hotelboeking online regelen? Oppassen voor misleiding!

Redactie, Hotelboeking, Reclame, Online

Ze hebben er een handje van om hun boekingen door onjuiste informatie op te schroeven of te bespoedigen.  Britse consumentenorganisatie Competition and Markets Authority (CMA) startte vorig jaar een onderzoek naar de praktijken van boeking sites voor hotels zoals  Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, ebookers en Trivago. Daarbij werd vastgesteld dat deze zich vaak schuldig maken aan verstrekking van klantmisleidende informatie. 

Enkele voorbeelden:

-Onheuse informatie over de populariteit van een hotel.
-Laten weten dat andere klanten op hetzelfde moment eveneens naar het hotel kijken, maar er niet bij vermelden dat het andere reserveringsdata betreft.
-Het strategisch plaatsen van volgeboekte hotels in de zoekresultaten om klanten te beweging sneller te boeken.
-Geflatteerde korting presenteren omdat ze brekend zijn op basis van een kamerprijs in het hoogseizoen.
-Het verbergen van bijkomende kosten, die pas getoond worden als de klant eenmaal geboekt heeft en de betaling gaat verrichten.

Deze praktijken maken het voor potentiële klanten moeilijk om de beste deal te vinden en dat komt dicht in de buurt van overtreding van de wet op consumentenbescherming.
Daartoe aangezet door de CMA, hebben hotelboekingsites beloofd dit soort praktijken voortaan achterwege te laten en transparanter te zullen worden. In hoeverre dit wordt waargemaakt moet nog in de praktijk worden bewezen. Ook voor Thailand en andere bestemmingen in Azië zijn deze sites prominent op de hotelmarkt aanwezig. Of de berisping van de CMA daar enig effect zal sorteren mag worden betwijfeld.

 

Redactie
Over Redactie 538 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*