Toekomst Thaise Waarzegsector In Gevaar


Thailand dreigt in de toekomst slechts met het verleden te kunnen leven. Goed nieuws voor historici, maar hoe komt Thailand dan aan toekomstvisies? Een alarmsignaal opgevangen door onze speciale verslaggevert Drs. Onno Peilbaar.

Bangkok – Niet minder –maar zeker ook niet meer- dan 999 Thaise waarzeggers verzamelden zich vanochtend voor het huis van Anchalee Premrudom (3), om te protesteren tegen de door de koffiedikkijkers voorziene maatregelen die Anchalee zal nemen in 2041 om de ongebreidelde wildgroei van waarzeggers en zieners tegen te gaan. In dat jaar zal het meisje Premier van Thailand zijn en verregaande wetten invoeren die de helderzienden zullen dwingen om belasting te betalen en examens te halen voor een officiële “Vergunning voor Visionairen”, nu al smalend het “Profeten Papiertje” genoemd.
“Ik zeg al twintig jaar waar”, zegt Nuanchanok Rachadang (47), haar glazen bol strelend. “Ik heb nooit belasting betaald of een examen in Waarzeggerij gedaan, maar mijn voorspellingen kwamen altijd uit. Waarom zou ik, wanneer ik in de zeventig ben, ineens belasting moeten gaan betalen en een diploma moeten halen. Daarom zijn wij hier, om te demonstreren bij de toekomstige premier voor onze toekomstige rechten”.

fortune teller

De Toekomstige Premier bleek geen idee te hebben wat al de commotie voor haar huis betekende en gaf aan verstoppertje te willen spelen met de aanwezigen.
Toen we vroegen of de theebladroerders verwachtten of de protestactie enig positief resultaat zou opleveren klonk er uit diverse kelen:
“geen flauw idee, alleen de tijd zal het leren”.


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.