Tiener voor de spiegel


Tiener

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze kon de slaap niet vatten. De onrust diep in haar deed haar rondwoelen in haar bed. Haar gedachten draaiden steeds maar rond, en kwamen telkens terug bij haar vader. Haar vader die haar, tenminste zoals zij het aanvoelde, helemaal in de steek had gelaten.

Ze kon het niet van zich afzetten, hoe ze ook haar best deed om hem te vergeten, hij bleef steeds haar gedachten beheersen. Vooral s’avonds als ze probeerde te slapen spookte hij steeds door haar gedachten. Ze kon het niet vatten dat hij haar zomaar op een morgen verlaten had, haar alleen achterliet bij haar moeder. Hoe kon een andere vrouw zoveel belangrijker zijn voor hem dan zij, zijn dochter?

Ze kreeg het warm van het gewoel, en duwde het dekbed van haar af. Zoals iedere avond komen ook nu weer de tranen. Zoals iedere avond weent ze zichzelf ook nu weer in slaap. Maar zelfs in haar slaap komt ze niet tot rust.
Plots kijkt ze in de spiegel, merkt dat ze in de badkamer staat. Ze ziet een meisje in de spiegel staan met rode ogen, en een gezicht nat van de tranen.

Ze beseft niet dat het haar eigen gezicht is dat ze in de spiegel ziet. Vraagt haar wat zij daar doet in haar badkamer. Er komt geen antwoord.

Op het glazen tabletje onder de spiegel ziet ze het scherpe mesje liggen dat ze een tijd geleden, zonder te beseffen waarom, in een groot warenhuis heeft gekocht. Je weet hoe het moet zegt ze tegen zichzelf, onder water, de aders in de lengte opensnijden, niet dwars want dan stolt het bloed en stopt het bloeden. En als het stopt gaat je moeder je vinden en proberen te redden, Dat mag niet !

Het meisje in de spiegel vraagt haar waar ze op wacht ?

Heeft ze schrik van de pijn? Nee de pijn kan nooit zo erg zijn als de pijn die ze nu altijd voelt als ze aan haar vader denkt.

Het meisje in de spiegel droogt haar gezicht af aan een handdoekje, en pakt het mesje vast. Ze zet de scherpe kant op haar linker pols en … twijfelt.
Ze denkt er weer aan dat het onder water gedaan moet worden, en zet de kraan van het bad open. Als het bad halfvol is draait ze de kraan weer dicht en gaat op de rand van het bad zitten.
Het meisje in de spiegel kijkt weer naar haar, ze schrikt er van. De donkere ogen die haar aankijken zijn veel harder geworden dan de rode ogen van daarstraks. De mond een harde strakke, verbeten lijn.

Ze staat terug recht, en rolt haar t shirt naar boven zodat haar navel zichtbaar word. Haar hand omklemt het mesje zo stevig dat het haar pijn doet.
Driftig, tegen razernij aan, kerft ze met het mes rond haar navel. Ze ziet het bloed uit de wonden druppelen. Met een bijna euforisch gevoel kijkt ze recht in de ogen van het meisje in de spiegel, ogen die nu lachen omdat de nieuwe pijn de oude doet vergeten.

De euforie duurt niet zo lang. Maakt plaats voor een triestig gevoel als ze de andere littekens op haar buik ziet. Het besef dat er hiermee niets zal veranderen brengt haar emoties weer aan de rand van de afgrond.

Terwijl ze hulpeloos haar handen uitsteekt naar het meisje in de spiegel, in de hoop een beetje troost en hulp te vinden, zakt ze  langzaam door haar knieën, en blijft tegen de rand van het bad zitten huilen.

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Lode Engelen
Over Lode Engelen 278 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952. Hield zich in actieve carrière bezig met röntgenapparatuur. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is hij met levensgezellin Pat, een Thaise antropologe, permanent in Thailand gaan wonen. Lode is amateur-fotograaf, en probeert leven en cultuur van de Thai vast te leggen. Pat is de perfecte partner om hiervoor deuren te openen. Meer werk van Lode op LodeEngelen.be