Week van Berthy. Een jofele werkgever


In een shopping mall in Chiang Mai City is er onder meer een hele grote elektronicazaak. Men verkoopt er van alles, van computers tot wasmachines. In die shop is een grote fraaie coffeeshop, we komen er graag en vaak en daarom kent iedereen ons daar, van bezoekers tot en met het personeel dat graag met dochter Robin speelt.

Gisteren vertelde één van de verkoopsters het volgende. Ze vertrekt eind van de maand om voor zich zelf te beginnen, verkopen via Facebook. Ze had het graag met haar baan gecombineerd, maar dat mag niet van de baas, die ook haar Facebook controleert(!).

Tot overmaat van ramp is er gisteren een notebook ter waarde van 45.000 baht gestolen en worden de mensen die op de computerafdeling werken er voor verantwoordelijk gehouden. Zij hadden er maar op moeten letten. Behalve camera’s die niet werkten, is er geen beveiliging aan de computers en ook geen controlepoortjes. De vijf mensen die daar werken moeten gezamenlijk de 45.000 baht ophoesten, dus krijgen ze deze maand geen salaris. Misschien dat de baas nog een beetje bijtrekt, maar voorlopig zit men in de stress.

Lekker zo’n Thaise werkgever!

 

Zie ook www.sifaa.nl

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Berthy Jenner
Over Berthy Jenner 41 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl

2 Comments

  1. Zo liet ik in een grijs verleden in een winkel in Nongkhai bij het zoeken van een verjaardagsluchtje voor mijn vrouw een flesje reukwater, ‘Fleur de Matrasse’ of zo, vallen. Kapot! Ik had een goede smaak want het hele personeel kwam ruiken; dacht ik. Maar men weeklaagde: wie gaat dat betalen? Want het flesje reukspul vertegenwoordigde een paar daglonen. Ik wilde eerst zeggen dat ze dit spul dan niet op het randje van het schap moesten neerzetten en dat ik als witneus nu eenmaal vreselijk grote handen heb maar ik zag al snel in dat hun bloedjes van kinderen dan een paar dagen droge rijst op hun bord zouden krijgen. Of helemaal niks. Dus ik rekende het gebroken glas maar af. Scherven brengen geluk deze keer en voor mijn vrouw heb ik maar een verjaardagstaart gekocht……..

  2. Wat een klootzak die werkgever. Kan er geen ander woord voor bedenken. Voor die mensen is dat een grote financiele ramp.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.