Thaise wegen: levensgevaarlijk voor reizigers


Verschillende reis- en nieuwssites waarschuwden reizigers de afgelopen dagen toch vooral te zorgen voor een goede reis- en ongevallenverzekering voordat ze naar Thailand vertrekken.

De oproep kwam na een reportage van Belfast Live over een Ier, die eerder deze maand een motorongeluk had in Zuid-Thailand. Mike Johnston, 30, werkend als leraar in Chumpon, Zuid-Thailand, verloor daarbij een been. Aangezien hij geen verzekering had, moest de familie van de man voor de kosten opdraaien. Die kwamen uit op rond 15.000 Euro.

Redactie, Thaise wegen: levensgevaarlijk

In de reportage maande de vader alle reizigers te zorgen voor een goede verzekering. ‘Een ongeluk is al erg. Maar als daarbij ook nog de kosten van repatriëring en ziekenhuis komen, maakt het de pijn nog groter’.

Thailand dat rond de 70 verkeersslachtoffers per dag heeft, is daarmee een van de meest verkeersonveilige landen ter wereld. Veel verzekeringsmaatschappijen geven geen dekking voor ongelukken met motorfietsen. Ook de verhuurbedrijven in Thailand hebben meesttijds geen adequate verzekering.

Het Thaise Ministerie voor Toerisme en Sport overweegt daarom om het nemen van een verzekering verplicht te stellen voor elke bezoeker. Voor gevaarlijke activiteiten zoals het huren van een motor, zou daar dan nog een extra verzekering voor moeten worden afgesloten.


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.