Thaise trammelant (2) in Pattaya

(Vervolg van deel 1) Ander trammelant, ook beginnend met een meningsverschil, had plaats in zonovergoten Pattaya. Het is algemeen bekend dat over smaak niet valt te twisten, omdat we nu eenmaal niet allemaal hetzelfde zijn. Alle begrip daarvoor, maar voor mij er zijn echter grenzen.

Eega besloot namelijk tot het passen van een nieuwe zonnebril bij een van de straatstalletjes. Van het hier veelgeziene merk Prijspakker & Vaag. Het felgekleurde geval staat haar leuk, en een luttel bedragje later is ze de trotse eigenaresse. Ik kijk het met lede ogen aan en zie slechts modieus vormgegeven Thaise tinnef, made in Bangkok.

Vervolgens maak ik opmerkingen over geld wegsmijten en dring aan op het iets selectiever aankopen doen. Bijvoorbeeld van spullen die kwalitatief beter zijn en dus langer meegaan. Het is als praten tegen een bezonnebrilde tafelpoot.

Mijn gelijk zal ik echter krijgen, alleen niet van vrouwlief. Tien minuten later, wandelend naast Mike Shopping Mall, plopt het rechterglas uit haar nieuwe aankoop en stuitert zieltogend op het Pattayaanse beton.

Eega biedt vervolgens een zeer amusante aanblik, het midden houdend tussen een vrouwelijke piraat op slippers, en een eenogige gangster uit een van haar geliefde soaps.

Aldaar scheiden zich plastic prul en pruillipje-eigenaar dan ook voorgoed.

Ten slotte blijkt de bril toch nog ergens goed voor, want madame weet me de lach van de dag te ontlokken als ze aankondigt terug te gaan om verhaal te halen.

De serie Thaise trammelant bestaat uit drie delen.

Over Lieven Kattestaart 104 Artikelen
Lieven Kattestaart (1963) werd geboren in Middelharnis. Hij werkte van 1991 tot 2016 bij de Gemeente Goeree-Overflakkee. Sinds 1993 bezoekt hij Thailand en raakte zoals zovelen verslaafd aan het land en de bevolking. In Isaan, het noordoostelijk deel van Thailand, ontmoette hij zijn vrouw Pranom (Ooy).