Thaise Marine krijgt PETA Award voor reddingsactie katten

Thaise mariniers hebben 4 katten gered van een scheepswrak. Het vissersschip was in brand gevlogen op ongeveer 13 kilometer van Adang eiland in de provincie Satun. De bemanningsleden waren overboord gesprongen en gered door een passerend schip. De katten, niet echt fan van water, waren aan boord achtergebleven. 

De Thaise marine inspecteerde de volgende dag het wrak op mogelijke olielekkages en ontdekte de 4 katten op de nog gedeeltelijk uit het water stekende boeg van het schip, waar de diertjes zich in veiligheid hadden gebracht. Al zwemmend hebben de mariniers  de katten in veiligheid gebracht door ze op hun rug en schouders mee te nemen. De katten zijn nu veilig en in goede conditie, ze waren alleen een beetje uitgedroogd na hun avontuur.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft de Thaise Marine onderscheiden met de Hero to Animals Award voor het redden van de katten op zee. “De moedige en meelevende acties van deze mariniers hebben veel indruk gemaakt bij diervriendelijke mensen over de hele wereld”, zei Jason Baker, Senior Vice President van Peta deze week. “Peta hoopt dat hun voorbeeld iedereen zal inspireren om op dieren in gevaar te letten en er alles aan te doen om hun veiligheid te waarborgen.”

De redders kwamen van de Air and Coastal Defense Command Operation Unit 491. Op foto’s van de redding was te zien dat een kat zich vastklampte aan de rug van een marinier terwijl zijn bemanningsleden hem in veiligheid brachten. Deze werden gevolgd door videobeelden van de katten, warm en droog, genietend van een maaltijd en een knuffel in de commandopost van hun redders op Koh Lipe. Peta heeft ook aangeboden om de kosten van het castreren of steriliseren van de katten te dekken. Wat er nu van de diertjes gaat worden is niet bekend.

Ook op Trefpunt Azië: De kat van de koning

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Zeer slimme actie van PETA. Ze ebben de Thai het laatste jaar erg tegen de haren ingestreken. Dit past perfect in hun streven om een goed aanzien te verwerven. PETA is volgens hun statuten tegen iedere vorm van interactie tussen mensen en dieren. Het bezit van huisdieren zijn ze tegen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*