Een kuisheidsgordel om het Thaise internet

Borsten, bilnaden en diepe decolletés

Enkele Vlaamse kranten die je als braaf en doorsnee kan beschouwen brachten onlangs het verhaal + foto’s van het Britse fotomodel Kelly Klein dat door een drukke straat in Londen wandelt. Ze heeft behalve bodypaint niet veel om het lijf en niemand van de voorbijgangers merkt dit op.
Wil je de foto’s bekijken? Spijtig want dat kan je in Thailand niet.
Het doet vragen rijzen over waarmee men zich hier overal met pleegt bezig te houden.
Welk land is er nu weer wereldvermaard om zijn sextoerisme, duizenden go-go bars en massagesalons met extraatjes?

Het is toch even wennen.

Dit schreef ik naar de redactie van thailandtref.com waarna ik het vriendelijk verzoek kreeg hierover een stukje te schrijven.

Behoeden tegen onkuisheden en balorigheden

Ben je gek Roger? Wil je bij je volgende bezoek aan Thailand teruggestuurd worden naar land van herkomst?
Nou, zo een vaart zal het wel niet lopen, vermoed ik, denk ik, hoop ik. Je meldt toch euh… je beschrijft toch enkel de bestaande toestand. Andere landen doen het trouwens ook, het land van de preutse glimlach is heus niet het enige. En we zijn gast hier, vergeet dat nooit. Koningshuis, politiek en beschilderde lichamen gewoon met een grote boog omheen wandelen Roger. Niet over praten, facebooken en e-mailen, dat is het verstandigst.

Roger Stassen, Censor, Kuisheidsgordel
…. en dan ziet je Vlaamse krant er zó uit…

Omdat verstandig zijn mij vrij saai en kleinburgerlijk lijkt doe ik het toch.
Het was bovendien even slikken toen ik zag dat een gedeelte van de inhoud van mijn provinciaal krantje werd geblokkeerd (bedenk hier een ongecensureerde Vlaamse vloek bij).
Zou men de eigen jeugd willen behoeden voor de verderfelijke invloeden die “Het Belang van Limburg” kan uitoefenen op ‘s lands normbesef?

Het doet me allemaal een beetje denken aan de index librorum prohibitorum (lijst der verboden boeken) van de katholieken in de jaren zestig, de gecensureerde sexblaadjes en bioscoopfilms. Er waren bij ons in België lieden die bepaalden wat de burger maar beter niet kon aanschouwen.

Ik dacht dat dit al sinds heel lang tot het verleden behoorde. Nee dus, vandaag werd ik er opnieuw mee geconfronteerd.

Ergens in dit land zitten mensen in een kantoorgebouw met airconditioning (om oververhitting bij het uitoefenen van hun job te voorkomen) het internet af te schuimen op zoek naar afbeeldingen van borsten en/of te diepe décolletés, bilnaden en/of andere geile plaatjes. Natuurlijk niet op pornosites want deze zijn sowieso geblokkeerd. Nee, gewone buitenlandse kranten eventueel blogs, jazeker beste redactie…

Roger Stassen, Censor, Kuisheidsgordel
De gewraakte foto uit Het Belang van Limburg die niet in het Belang van Thailand schijnt.

Roger Stassen, Censor, Kuisheidsgordel

Geile lezers Belang van Limburg aangepakt

Het moet een enorm “bevredigend” baantje zijn zo eentje dat je opperste voldoening brengt. Want jij in dat kantoorgebouw daarginds hebt ervoor gezorgd dat ondermeer ik de verkleunde Kelly Klein, in die drukke Londense winkelstraat niet heb hoeven te zien. Jij hebt ervoor gezorgd dat al die geile Belang van Limburg lezers overwinterend in het land van de preutse glimlach zich vandaag netjes gedragen hebben.

Stel je voor dat zij wel hun ongecensureerde krant volledig hadden kunnen lezen en daarna de straat waren opgerend om allerhande baldadigheden uit te voeren of onkuisheden hadden begaan.

Roger Stassen, Censor, KuisheidsgordelWat bezielt hen, waarom doen ze dit?
Thaise burgers zie ik niet zo dadelijk het internet afspeuren naar onze regionale krantensites. Wil men buitenlandse media checken op hun berichtgeving over de gekende heikele thema’s in dit land… en terwijl een en ander aanpassen aan de hier geldende normen?

Ik houd er alleszins een wrang gevoel aan over.

Roger Stassen
Over Roger Stassen 101 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

9 Comments

 1. Ik heb het eens uitgezocht hoe dat hier in TH blijkbaar gedaan wordt.
  Dit omdat ik vandaag in een andere EU krant hetzelfde tegenkwam.
  ten eerste zitten er hier geen groep van mensen websites door te lezen of het ene of andere beeldje of video clip er door kan of niet, zelfs in China hebben ze niet zoveel mensen om dat klaar te spelen.
  het gaat erg eenvoudig… bepaalde websites zijn berucht om hun vrijpostige inhoud, wat ze hier doen is dat alle informatie (beeldmateriaal) dat van die websites komt “over-plakken”.
  Bij het bovenstaande artikel in de genoemde krant, was die redactie zo slim en plaatste het gewraakte materiaal met link naar de originele krant, bingo… de “dailymail” website en inhoud daarvan zijn hier in TH taboe, en worden met dat beruchte beeldje gecensureerd.
  Dat die foto’s van Hans er toch in kunnen, eenvoudig.. ze bevatten geen enkel verwijs naar de “bron”

  En Roger, officieel bestaan prostitutie, Go-Go bars en massage salons in TH NIET !!!!
  Zou je ze toch tegenkomen dan is dat “a figment of your imagination”

 2. Van hieruit kan ik daar hartelijk mee lachen Roger. Jij waarschijnlijk niet …. Ik heb het FILMPJE gisteren gezien! Mooi hoor! Ik begrijp trouwens niet hoe jij aan die foto’s geraakt bent. Zijn je die doorgestuurd vanuit België?

  • Lydia begrijpt niet hoe ik aan die foto’s geraakt ben. Wel, Hans van de redactie kan je daar op antwoorden indien hij inmiddels niet opgepakt werd door de “bandeborstenenbilleneenheid” van het regime. Had je niet moeten doen beste Hans.

   • De foto van de beschilderd-aangeklede dame is over heel de wereld, en daar hoort Thailand nog steeds bij, met de juiste zoektermen via Google Afbeeldingen te bekijken en op te slaan. Ook kun je haar bewonderen via https://www.youtube.com/watch?v=KLnxKH6h_-w. Tenzij je natuurlijk in een land zit waar ook Google en You Tube ‘verboden terrein’ zijn. Noord-Korea, zoiets. Of Talibanachtige streken. Wij zijn en blijven echter een NederVlaamse site en geven het lezerspubliek dus de kans een oordeel te vormen: belachelijk of juist niet. Ik sluit me bij de schrijver aan!

    • Probeer die link nu maar eens, Hans, en je ziet, het is weggehaald. Maar wel in het Nederlands, niet met boze Thaise woorden.

     Luc Juvens, massage bestaat wel in Thailand, men heeft in de salons indrukwekkende diploma’s hangen. Alleen gaat de overheid er van uit dat de massage wordt uitgeoefend aan de hand van de boeken der anatomie zoals Rembrandt al eens schilderde. Vaak geeft men hier een ruimere betekenis aan ‘Alles beproeven en het goede behouden…..’

     • Standaard You Tube tekst wanneer video (op verzoek van eigenaar of maker) van YouTube wordt verwijderd. Vaak een kwestie van rechten. Heeft niets van doen met verhaal Roger Stassen, dat ging om Thaise actie.

     • Hallo Erik,

      Dat de traditionele vorm van massage hier in Thailand bestaat is me wel bewust, maar daar doelde ik niet op, want deze vorm van massage werd door Roger ook niet aangesproken.
      die waarop hij doelde, bestaan, volgens het officiële standpunt van de regering niet, daarom misschien ook dat het mogelijk was dat een eigenaar van een keten zulke “salons” zelfs een tijdje in de regering zat.

 3. Wel Roger…van mij mag Kelly overal zo rondlopen☺
  En ik ben op dit moment in Oostenrijk aan’t skien…bij -16gr.Helaas ben ik haar niet tegengekomen….?
  Vele grtjs !!!

 4. Ik was hogelijk verbaasd dat een hoge Thaise ambtenaar van 60 jaar in Japan is opgepakt wegens het jatten van drie schilderijtjes ter waarde van 125 euro tezamen. Maar jouw relaas lezend weet ik nu wat daar op staat….. De semi-ouwe snoeper toch!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.