Thaise dierenbescherming neemt aap met extreem overgewicht in beslag


De dierenbescherming in Thailand heeft een extreem obese makaak genaamd Godzilla op een markt in Bangkok in beslag genomen en op een strikt dieet gezet. De eigenaar van de driejarige Godzilla verkoopt op de markt Luuk Chin, Thaise gegrilde gehaktballetjes. Volgens getuigen was de aap vastgebonden aan de marktkraam van de verkoper en werd daar voortdurend gevoerd door klanten en voorbijgangers. Godzilla weegt maar liefst 20 kilo schoon aan de haak en is uitgegroeid tot een lokale attractie.

Er waren ook bezoekers van de markt die zich zorgen maakten om de extreem dikke aap en ze waarschuwden het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation. Omdat in Thailand makaken een beschermde diersoort zijn stelden de autoriteiten een onderzoek in en namen de aap in beslag.

Godzilla staat nu op een streng dieet van bananen, kool, linzen, pompoen en proteïne supplementen. Geen gehaktballetjes meer! De veelvraat is inmiddels drie kilo kwijt maar is nog steeds veel te zwaar. Dierenartsen hebben geprobeerd bloed af te nemen voor onderzoek maar dat is niet gelukt omdat ze moeite hebben de aderen te vinden onder de vetmassa.

“อัพเดทน้องก็อต”
เมื่อวันที่ 29 มี.ค. 2564 หัวหน้าและสัตวแพทย์จากศูนย์ช่วยเหลือสัตว์ป่าที่ 2 (กระบกคู่)…

Posted by ชุดปฏิบัติการพิเศษเหยี่ยวดง on Monday, 29 March 2021

Op de Thaise sociale media wordt gesuggereerd dat Godzilla nu wel weer terug mag naar zijn eigenaar om daar zijn dieet voort te zetten maar de autoriteiten zeggen dat de makaak een beschermd dier is en geen huisdier kan zijn.

Lees ook: Cher wil gevangen gorilla en lotgenoten uit Pata Zoo redden


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 760 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*