De Thaise computerwet en het welzijn van olifanten


Da Nonsense Times, Logo revisie

Maatregelen ter bevordering van het nut van het algemeen

Op uitnodiging van de Minister voor Computerzaken, de heer Boy Bes Pieder (บอย แบส ปีเดอร์ ) heeft uw verslaggever een gesprek met hem mogen hebben op zijn Departement.

Het is daar een drukte van jewelste en bepaald niet stil; ik hoor gehakketak en zie een scharensliep in de gang staan. Ik val maar met de deur in huis.

Interview

Excellentie, …

Zeg maar meneer hoor!

Meneer, ik zie op uw departement geen enkele computer meer staan maar wel dozen met hamers en beitels….

Juist! Dat is de bedoeling ook. Weg met die computers! Die dingen zijn gevaarlijk voor de veiligheid van de staat, ook voor uw veiligheid, meneer Peilbaar, en zijn ook nog eens verslavend.

Maar ik zie al uw ambtenaren in de weer met hamer en beitel en de scharensliep heeft het hartstikke druk. En dan, hamer en beitel? Dat doet me aan een vergaan rijk denken.

Hamer en sikkel, meneer. Maar wij hebben hamer en beitel en zoals u weet produceert dit land niet alleen prima ethanol uit onze speciale voorraad Hom Rotti rijst maar in de grond nabij Khaikai wordt marmer gewonnen dat we aan de straat niet kwijt kunnen.

Wij van de regering hebben besloten dat de computers en printers weg gaan en we terug gaan naar de ouderwetse manier: wij gaan beitelen in marmer.

Is dat niet arbeidsintensief?

Wat wilt u nog meer? We hebben alle vocational scholen gesloten, die jongens slaan mekaar toch maar de kop in, evenwel op de beitelacademie na en die is nu verplicht. Dat gaat het geschreven woord op papier vervangen, en die herrieprinters ook.

En wij thuis dan?

Verplichte kost, meneer. Kijk, uw wekelijks boodschappenbriefje voor de Lotus of de Makro kost zeker twee stenen tafelen, daar zit u drie dagen aan te beitelen en die tijd kunt u niet verprutsen aan een PC of I-foon.

Stenen tafelen?

Maar, twee stenen tafelen, die heeft Mozes uit boosheid laten vallen, weet u nog?

Moo 6? Woont u in Moo 6? Pardon? Oh, u bedoelt de heer Mozes die zo stom was twee zware dingen een berg af te slepen. Moet je niet doen. Wij, Thais, hebben daar DE oplossing voor!

En de oplossing is?

Olifanten. Wij zitten met een pak olifanten in de maag sinds jullie bleekneuzen vinden dat die dieren lijden als je er op gaat zitten.

Meneer! Al 2000 jaar voor Boeddha ons kwam bezoeken reden wij al olifant en er is er nooit een komen klagen over pijn in zijn rug. Die arme dieren zijn nu werkeloos en nu slaan we twee vliegen in een klap: we zetten die aan het werk om uw stenen tafelen te versjouwen naar de winkel.

Erik Kuijpers, Olifant

Vinden die dat leuk?

 

Afwisseling doet eten, meneer Peilbaar.

Kijk deze foto eens aan, u ziet dat we de dieren kunstzinnig begeleiden en we hebben de eerste tentoonstelling reeds gehad.

Er is goed verkocht want de kenners vinden het net zo kwaliteit als werk van Charles Peer, uw landgenoot.

Ja, ziet er goed uit. Mooie foto; komt die van het TV-scherm?

Nee, die komt uit mijn computer en kleurenprinter.

Maar … ik wil zeggen …  ik heb zo nog een afspraak, meneer Peilbaar.

Ik dank u voor deze uiteenzetting, meneer Boy Bes Pieder.

De afschaffing van computers en bevordering van de staatsveiligheid lijken mij bij u in beste handen.

My pleasure, meneer Peilbaar. Daar is de uitgang, bij het bordje Gateway.

 

Foto CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38133655


Redactie
Over Redactie 640 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.