Thais internet snelste ter wereld

In testen gedaan door Speedtest Global Index  kreeg Thailand een eervolle eerste plaats voor haar breedbandsnelheid. Deze index vergelijkt maandelijks internetsnelheidsgegevens van 176 landen over de hele wereld. Daarin doet Thailand het beter dan Singapore en Hong Kong, die respectievelijk nummer 2 en 3 werden. Nederland staat op de 26e plaats. De gegevens voor de index zijn afkomstig van honderden miljoenen tests die elke maand worden uitgevoerd door gebruikers. 

In december 2020 klokte Thailand een gemiddelde vaste breedbandsnelheid van 308,35 megabit per seconde, daarmee Singapore van de eerste plaats verdrijvend. De gemiddelde snelheid gemeten in Nederland, is 136.21 megabit per seconde, wat een 26ste plaats opleverde. Overigens is dit uitsluitend de snelheid die bereikt wordt wanneer men inlogt op servers en internetdiensten in Thailand. Wanneer sites buiten Thailand bezocht worden, zakt de snelheid.

Als reactie op de hoge notering zegt Digital Economy and Society minister Buddhipongse Punnakanta dat de verbetering in breedbandsnelheid toegeschreven kan worden aan de snelle ontwikkeling van de digitale infrastructuur en sterke concurrentie van internet aanbieders. Dit laatste is zeker ook terug te zien in de prijs voor internetaansluitingen in Thailand. Zo heeft 3BB, een populaire internet aanbieder, een pakket met 1 gigabyte download- en 200 megabyte uploadsnelheid voor 590 Baht per maand (ongeveer 15 Euro). In Nederland zijn de prijzen voor vergelijkbare pakketten aanzienlijk hoger.   

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*