Thailand wil WK voetbal in 2034 organiseren

Het Thaise kabinet heeft deze week besloten een voorstel, om samen met Maleisië, Singapore, Indonesië en Vietnam in 2034 het WK-voetbal te organiseren, te ondersteunen. De landen zullen gezamenlijk een plan aanbieden aan de Wereldvoetbalbond FIFA om het eindtoernooi in Zuidoost Azië te spelen. De wedstrijden zouden moeten plaats vinden in alle 10 ASEAN landen, dus naast de eerder genoemde organiserende landen ook in Brunei, Cambodja, Laos, Myanmar en de Filipijnen.

Dit zou de tweede keer worden dat de eindronde van het FIFA-wereldkampioenschap voetbal in Azië wordt gespeeld. In 2002 werd het toernooi door Korea en Japan georganiseerd, Korea bracht het toen onder leiding van de Nederlandse coach Guus Hiddink tot de kwartfinales.

Normaal gesproken plaatst het organiserende land zich automatisch voor het grootste voetbal evenement ter wereld, of dat met 10 organiserende landen ook het geval is, is nog niet bekend. Nooit eerder werd het toernooi door zoveel landen georganiseerd. Van de 10 organiserende landen heeft alleen Indonesië zich ooit weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Dat was in 1938. Indonesië, toen nog Nederlands-Indië, speelde slechts één wedstrijd, ze verloren van Hongarije met 6-0.

Naast Thailand en de 9 andere ASEAN landen hebben ook Australië samen met Nieuw Zeeland en de drie Afrikaanse landen Egypte, Nigeria en Zimbabwe zich bij FIFA gemeld. Ook zij hebben interesse het toernooi te organiseren.

Lees ook: Verknocht aan de lokale voetbalclub. De Fanaticos uit Lamphun

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Nou alsjeblieft niet zeg. Je wordt in NL overstroomd met mensen die “een culturele ervaring” opbouwen in Thailand 🤔 en “Thaise Curry” eten. Ik ben wel echt Thais-moe

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*