Thailand wil in oktober weer ‘normaal’ open voor toeristen


Volgens een woordvoerder van het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) streeft Thailand ernaar om in oktober weer normaal, dus zonder verplichte quarantaine, buitenlandse bezoekers te ontvangen. Dr. Apisamai Srirangsan, woordvoerder voor het (CCSA) meldde dit woensdag. Ze houdt daarbij wel de nodige slagen om de arm en haar mededeling is uitdrukkelijk geen belofte maar een na te streven doel. 

“Thailand weer helemaal open stellen zonder beperkingen is de laatste fase van een proces”, zegt Apisamai. Een eerste stap daarin is het verkorten van de, voor iedereen verplichte, quarantaine van 14 naar 7 dagen als de inreizende bezoeker volledig tegen COVID-19 is gevaccineerd. Ook zal het waarschijnlijk mogelijk worden de quarantaine in een afgesloten gebied te ondergaan, zogenaamde area quarantaine. Denk daarbij aan een afgesloten resort of zelfs een luxe jacht. Dat geeft de bezoeker gedurende de quarantaine periode meer bewegingsvrijheid dan tot nu toe gebruikelijk.

Dr. Apisamai Srirangsan

Dr. Apisamai verklaarde ook dat de regering ervoor zal zorgen dat het besluit ruim van tevoren officieel wordt aangekondigd, zodat hotels, luchtvaartmaatschappijen en de toeristenindustrie de tijd hebben om zich voor te bereiden. Ze verklaarde dat het op dit moment nog niet duidelijk is of alleen gevaccineerde toeristen zonder beperkingen Thailand mogen bezoeken. 

Ze zegt verder dat de heropening ook afhankelijk is van de Covid-situatie in andere landen. Een heropening zou ook bepaalde landen kunnen uitsluiten als die nog steeds een hoog percentage Covid-infecties hebben. Eerder deze week bepaalde de CCSA dat bezoekers uit Afrikaanse landen geen verkorte quarantaine kunnen ondergaan, omdat daar gevaarlijk gemuteerde varianten van het virus blijven opduiken.

Alle genoemde stappen zijn echter nog niet officieel goedgekeurd, dat gebeurd waarschijnlijk volgende week in het wekelijks kabinetsberaad. 

Ook op Trefpunt Azie: Track & Trace applicatie verplicht voor buitenlandse toeristen in Thailand


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 791 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*