Thailand. Wanhoopspoging reisindustrie te redden

Hotels met een bezettingsgraad van 15 procent of minder, of in de slechtste gevallen helemaal hun deuren gesloten hebben, zowat verlaten stranden, lege restaurants, touringcars die er werkeloos bijstaan en nagenoeg uitgestorven vertrekhallen op vliegvelden.

Dit zijn de beelden die aangetroffen worden op de populaire toeristenbestemmingen in Thailand. Dit alles als gevolg van de COVIC-19 epidemie, die volgens de laatste opgave van de Wereld Gezondheid Organisatie wereldwijd 80,150 mensen besmet heeft van wie er 2,701 zijn overleden.

China, de belangrijkste markt voor de Thaise reisindustrie rapporteerde 77,658 gevallen, waarvan 2,663 met dodelijke afloop. Thailand kende tot nu toe 35 infecties waarvan er 19 herstelden.

In een wanhoopspoging de Thaise reisindustrie nog wat lucht te geven, wordt er nu naarstig gezocht naar middelen om het binnenlandse toerisme te promoten.

Zo verlaagde Air Asia haar tarieven voor binnenlandse vluchten van Bangkok naar populaire bestemmingen zoals Chiang Mai, Chiang Rai, Khon Kaen, Hat Yai, Krabi en Phuket. Die kosten nu nog maar THB 593, terwijl frequent flyers nog iets minder betalen. Dat is maar een schijntje van de prijs die normaal gesproken voor een ticket op deze routes moet worden betaald.

AirAsia Thailand directeur Santisuk Klongchaiyao zei te hopen daarmee de binnenlandse markt een nieuwe impuls te kunnen geven. ‘Alle Thaise regio’s zijn nog steeds klaar om toeristen te ontvangen. AirAsia is nu hard aan het werk met alle sectoren uit de reisindustrie om onder Thaise mensen de binnenlandse markt te stimuleren”, aldus Santisuk.

Eerder op Trefpunt: Phuket slaat alarm

Redactie
Over Redactie 596 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

  1. Wat ik maar niet begrijp is dat de Griep vele malen erger is als het Corona virus maar daar gaan we toch heel anders mee om?
    Voor de duidelijkheid:
    “de griep jaarlijks 3 tot 5 miljoen ernstige zieken en 250.000 tot 500.000 doden.” Wikipedia:Griep.
    Waarom panikeren we niet bij de Griep maar wel bij de Corona?

  2. Dat ze dan maar eens beginnen met wat vriendelijker aan de immigratie controle te zijn , ipv het iedereen moeilijk te maken. En hier in aonang lopen volop toeristen ,

  3. Het loopt zo uit de hand dat de wereld niet eens meer weet hoe dat ding een naam te geven. Covid-19 zegt de WHO, Covis-19 zegt men in Italië, Wuhan-virus komt ook voor, en hier lees ik Covic-19. Het maakt eigenlijk niet uit, als dat ding maar terug in zijn hok gaat, maar verwarrend is het wel. Hier zijn we nog een jaar zoet mee, wat ik je brom.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*