Thailand. Vrouwen zijn niet meer welkom op de politieacademie

Van een van onze medewerkers

Vrouwen worden vanaf volgend jaar niet meer toegelaten tot de politieacademie voor politieofficieren. Ze kunnen wel zonder verdere vooropleiding toegelaten worden tot het politiekorps, maar zullen daar nooit hogere functies kunnen bekleden.

Redactie, Thailand, Vrouwen politieacademie, Bevordering
Komend jaar gebeurt dit niet meer.

De politieacademie bestaat sinds 1901 en liet vanaf 2009 ook vrouwen toe tot de opleiding waarvan er nu ongeveer 700 zijn afgestudeerd.
Kapitein Worawut Sripakhon van de academie zei in een telefonisch interview dat dit nu eenmaal het nieuwe beleid was.  ‘We mogen geen verdere informatie geven’,  voegde hij eraan toe.
Al eerder werd besloten geen vrouwen meer toe te laten tot het beroep van rechercheur.

Supensri Puengkhokesoong, iemand die opkomt voor de belangen van vrouwen en directeur bij het ‘Social Equality Promotion Foundation’, zegt dat dit verbod ingaat tegen  de ‘Gender Equality Act’ en schadelijk is voor aanklachten betreffende seksuele misdragingen en andere zaken ten aanzien van vrouwen en kinderen.
‘Volgens de wet moet een politieofficier in gevallen van seksueel geweld een vrouw zijn’, zegt ze, ‘en waar het gaat over vrouwen en kinderen moet de officier over de nodige communicatievaardigheden beschikken en kennis hebben van de rechten van mensen, vrouwen en kinderen’.

Veel burgers hebben hun bezorgdheid geuit omdat ze geloven dat mannelijke officieren minder gevoelig zijn bij ondervragingen in dit soort zaken.
Ook Facebook-pagina ‘Thai Female Investigators’ is kritisch.

Het  Khaosod-artikel  vermeldt verder nog dat vrouwelijke agenten die om hun mening werd gevraagd, dat weigerden te doen.

Voornaamste bronnen:

https://www.bangkokpost.com/news/general/1532718/police-to-end-female-admissions-to-cadet-school

http://www.khaosodenglish.com/news/2018/09/03/women-banned-from-police-academy-starting-2019/

 

 

 

 

Redactie
Over Redactie 555 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*