Korte verhaaltjes uit Zuid-Thailand (8)


Zuid-Thailand, voortplanten, Erik Kuijpers

Gods advies over voortplanten….

Heel lang geleden. De wereld is dan nog nieuw en geen enkel levend wezen weet ook maar iets van voortplanten af. Ja, ze weten wel dat het belangrijk is maar hebben geen idee wanneer ze dat moeten gaan doen. En na ellenlange discussies besluiten ze dat iedere soort een afvaardiging naar god zal sturen om te vragen wanneer ze zich mogen voortplanten.

De hond komt het eerst bij god aan, dan de koe, de waterbuffel, andere dieren en ook de mens komt aan de deur. Ze gaan allemaal netjes in een rij staan en wachten keurig op hun beurt om god te spreken.

‘Jij mag je voortplanten op …’

God vertelt de hond dat hij zich mag voortplanten op de negende of de tiende dag van de maand. Dan vertelt hij de koe en de waterbuffel dat ze zich mogen voortplanten op de vijfde of de zesde dag van de maand. Maar voordat god kan praten met de slang en de hagedis wurmt de mens zich naar voren langs de rij. Hij vraagt wanneer de mens zich mag voortplanten….

God is stomverbaasd over deze brutaliteit en vraagt waarom de mens hier voordringt? ‘Ik ben een drukbezet man en ik heb echt geen tijd om in de rij te staan met al die stomme beesten hier. Ik wil alleen maar weten wanneer de mens zich mag voortplanten.’ God houdt zich in en zegt ‘Jullie zijn altijd maar druk! Maar misschien…….’. Pardon ? De man is al weg! Hij wacht het advies niet af en vertelt iedereen die het wil horen dat god zegt dat de mens zich op ieder moment mag voortplanten……

Tja, en dat is dus bij ons blijven hangen!

Bron:

Internet; Rod Norman, Kevin Marshall en studenten in het zuiden van Thailand.

Foto’s en prenten

De huisvlieg; wikimedia, 7743065.

 


Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 854 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*