Thailand. COVID-19 en meer virussen, een update

Thailand, virussen, Erik Kuijpers

Er is meer dan het COVID-19 virus alleen. De wereld wordt bedreigd door veel meer virussen en er zitten uiterst kwaadaardige tussen.

Rabiës (hondsdolheid) en ebola hebben een mortaliteit van tegen de 100 procent en met name rabiës is in Thailand en regio dichterbij dan je denkt. Onbehandelde rabiës leidt vrijwel altijd tot de dood maar er is een vaccin beschikbaar voor mensen die naar besmet gebied gaan. Snel ingrijpen na blootstelling (post-expositie) is ook mogelijk en dringend geboden.

Over de tien gevaarlijkste virussen is er deze link.

De gevaren door virussen in Thailand

COVID-19 is nu ‘hot’ met zieken in 68 provincies (van de 77) en 3.000 besmette mensen waarvan gelukkig meer dan 90 procent is genezen. Het dodental staat op 56. Het aantal nieuwe besmettingen daalt onder de 10 per dag, althans, dat meldt het Thaise ministerie voor gezondheidszaken.

Malaria blijft een groot risico in Thailand en daarnaast het al meer dan een jaar in heel Zuidoost-Azië erg actieve dengue, knokkelkoorts. Het aantal ziektegevallen staat in Thailand op 11.000 (op 5 mei) en 9 mensen zijn er aan overleden. De meeste gevallen zijn gezien in de centraal gelegen provincies.

Andere virussen:

Deze centrale provincies hebben ook de meeste zieken lijdend aan chikungunya, een tropische virusziekte die wordt overgebracht door muggen die overdag steken. In 2019 registreert Thailand 10.000 ziektegevallen, maar in 2020 is het aantal ontdekte gevallen slechts 962 en zijn geen sterfgevallen gemeld.

Mazelen steken ook weer de kop op in Thailand. Dit jaar al 765 gevallen in provincies van noord tot zuid: Narathiwat, Chiang Rai, Prachuap Khiri Khan, Phuket en Chiang Mai. Tegen mazelen is een vaccin beschikbaar. In Nederland is de vaccinatiegraad rond 92 procent, over Thailand zijn geen gegevens gevonden.

Bron:

Outbreaknewstoday.

Foto’s en prenten

Symptomen van dengue; wikimedia.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 819 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*