Thailand verpulvert Oezbekistan: 13 – 0


Van onze sportmedewerkert Drs. Onno Peilbaar

TASJKENT – Het Thaise nationale voetbalteam heeft een reuzenstap genomen richting de eindrondes van het WK voetbal 2018, door het Centraal-Aziatische land Oezbekistan te verslaan met een korfbaluitslag: 13 – 0.In het kolkende Calmatov stadion was Thailand veruit het beste team dat grossierde in splijtende passes, wervelend positiespel en maar liefst negen uitgespeelde kansen, maar geen doelpunten.

Tot de 21e minuut. Toen nam Savane Kham, de Laotiaanse scheidsrechter de Thais bij de hand, door de bal na een diagonale pass over 40 meter van Wassan Homsan met zijn linkervoet te controleren, het penaltygebied in te stormen en met rechts de bal langs keeper Yuri Stupiditov te schuiven: 0 – 1.

De Thaise scoringsmachine kwam, geleid door de scheidsrechter,  meteen van de ketting en binnen 10 minuten was de stand 0 – 4, met twee wervelende doelpunten van Kham en een spetterende kopbal van spits Teerasil Dangda die de stand op 0 – 4 bracht.

Het Oezbeekse publiek ‘went absolutely bananas’, zoals ze in Oezbekistan zo mooi zeggen en begon stoelen op het veld te gooien, waarschijnlijk uit onvrede over de onverwachte rol van de scheidsrechter. Een van de stoelen belandde in het Oezbeekse doel. Kham floot. 0 – 5.

Na de thee kwam Kham pas goed op stoom en scoorde drie doelpunten die allen ingeleid werden door briljant dribbelwerk waarbij de talentvolle scheidsrechter de Oezbeekse defensie keer op keer open reet en Stupiditov te kijk zette als een doelverdediger uit de F-jes.Toen het scorebord 0 – 8 aanwees was het Thaise feestje nog lang niet over. In de 79e minuut nam middenvelder Chatree Chimtalay de bal met zijn b0rst aan na een pass van Kham en haalde vernietigend uit met links: 0 – 9. Kham zag ook nog kans het Thaise team 4 penalties toe te kennen, waarvan hij, als man van de wedstrijd, de laatste nam en deze ‘as cool as a cucumber’, zoals ze in Oezbekistan zo mooi zeggen, keihard in de linkerkruising schoot.

Anatoly Pissov zichtbaar gefrustreerd na Kham' 0 -6...
Anatoly Pissov zichtbaar gefrustreerd na Kham’s  0 -6…

Tijdens de persconferentie ontstak de manager van het Oezbeekse team, Anatoly Pissov, in een woeste razernij. ” I vill kill that referee with my bare hands!! Ve will invade Laos! This is illegal!!”

Een woordvoerder van de FIFA verklaarde echter dat er in het FIFA Football Manual, de Bijbel voor Voetbalenthousiasten, met geen woord gerept wordt over scheidsrechters die actief deelnemen aan een wedstrijd. “We weten gewoon niet of dit wel of niet mag en zullen volgende maand een spoedberaad houden in Davos”, zo benadrukte de woordvoerder.

Anatoly Pissov heeft een verzoek ingediend om de return in Bangkok te laten leiden door een Cambodjaanse scheidsrechter.

 


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

  1. Beste Onno,
    Ik ben zoals gewoonlijk weer van mijn stoel gevallen van het lachen. Misschien een suggestie: ook een Engelse versie zodat men hier te lande ook kan meelachen?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.