Thailand verkort quarantaine voor gevaccineerde toeristen

Thailand zal naar verwachting vanaf volgende maand de verplichte quarantaine voor inkomende reizigers gevaccineerd tegen COVID-19 verkorten van 14 naar 7 dagen. Dit maakte de minister van volksgezondheid Anutin Charnvirakul gisteren bekend.

Reizigers naar Thailand moeten minimaal drie maanden voor aankomst zijn ingeënt. Daarnaast blijft een negatieve COVID-19 test, niet ouder dan 3 dagen, verplicht. Voor reizigers met alleen een negatieve COVID-19 test wordt de quarantaine verkort tot 10 dagen.

Thailands strikte maatregelen om de Covid-19-pandemie in te perken hebben succes gehad. Tot nu toe zijn er slechts 26.000 gevallen van COVID-19, waarvan 85 met dodelijke afloop. Die maatregelen hebben wel een enorme impact gehad op de economie, in het bijzonder op de reisindustrie. In het topjaar 2019 bezochten 40 miljoen toeristen het land. Vorig jaar waren dat er slechts 6.5 miljoen, die voornamelijk in de eerste maanden van het jaar aankwamen. 

Vanuit de toeristenbranche wordt al enkele weken aangedrongen op versoepeling van de maatregelen voor gevaccineerde reizigers.

De verwachting is dat de regering Prayut vandaag in het kabinetsberaad de versoepeling zal bekrachtigen. 

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*