Thailand. Aanbieding: vaccinatie en vakantie in een speciaal pakket

Thailand. Aanbieding: vaccinatie en vakantie in een speciaal pakket

Het Tourism Council of Thailand (TCT), waarin de Thaise toerisme-industrie zich verenigd heeft, komt met een nieuw plan. Namelijk: Vakantie en vaccinatie. Met als doel het aantal buitenlandse bezoekers op te krikken. Een speciaal pakket van een maand met 14 dagen quarantaine en een hotel gecombineerd met een COVID-19 vaccinatie. De verwachtte prijs is 150.000 Baht per persoon, zo’n 4000 Euro. Niet inbegrepen is een vliegticket naar Thailand.

“Nadat de vaccins beschikbaar zijn, hebben we tegen het tweede kwartaal van dit jaar een toeristisch plan nodig om meer vraag te creëren”, aldus Chamnan Srisawat, voorzitter van de TCT. Het plan is bedoeld om de toeristen-industrie te ondersteunen op belangrijke bestemmingen zoals Phuket, Pattaya en Koh Samui, die sterk afhankelijk zijn van de internationale markt.

Booming-business

Er lijkt een groeiende internationale markt te zijn voor welgestelde gezonde reizigers die proberen snel gevaccineerd te worden. In de VS reizen tienduizenden mensen buiten hun woongebied op zoek naar de vaccinaties, vooral naar Miami, waar Disneyland niet langer de belangrijkste attractie is. 

Ook in het Groot Brittannië is de combinatie vaccinatie en vakantie een booming business. De Britten gaan onder andere naar Dubai om daar gevaccineerd te worden tegen COVID-19. De kosten bedragen tussen de 25.000 en 40.000 pond. Inbegrepen in dat bedrag zijn eerste klas vliegtickets, verblijf in vijfsterrenhotels en zelfs een uitstapje naar de Malediven.

Vakantie vaccinatie-plan

De Thaise autoriteiten hebben de afgelopen maanden verschillende suggesties gedaan om het internationaal toerisme weer op gang te brengen. Zo werden onder andere ‘Travel Bubbles’ en een speciaal toeristenvisum (STV) voorgesteld. De ideeën zijn echter door het kabinet afgewezen, doodgeboren of minder succesvol dan gehoopt. Het STV heeft in drie maanden tijd slechts enkele honderden in plaats van duizenden bezoekers getrokken. 

Thaise reisagenten lopen nog niet warm voor het vakantie-vaccinatie-plan. Ze wijzen erop dat Thailand internationaal niet wordt beschouwd als een Covid-vaccincentrum. Daarbij bestaat er momenteel onzekerheid over welke vaccins beschikbaar zijn en of particuliere ziekenhuizen voldoende voorraad hebben.

Chotechuang Soorangura, van NS Travel en Tours, gelooft echter dat de meeste mensen zich liever in hun eigen land laten vaccineren. ‘Thailand kan zich beter adverteren als een wellness-bestemming, voor zowel toeristen die gericht zijn op gezondheid en welzijn als medische toeristen die op zoek zijn naar professionele behandeling.’

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

  1. De TCT is zo losgekoppeld van de realiteit dat ze wel in een paralel universum MOETEN leven. ALLES wat ze tot nu toe geprobeerd hebben om het toerisme weer op gang te krijgen is totaal mislukt en werd bij aankondiging door iedereen die geen deel uit maakt van de TCT en de regering, weggehoond en weggelachen.

  2. Als de Thaise overheid denkt dat hiermee de toerist terug komt, dan zullen ze toch even verder moeten denken! € 4.000 per persoon is wat ik voor drie maanden Thailand betaal! En vaccinaties kan ik gratis hier krijgen, over een maand of twee ben ik aan de beurt geweest. Thailand zou beter doen door de grenzen open te zetten voor gevaccineerden, dan komt vanzelf het oude toerisme weer op gang. Op deze wijze zal het nooit lukken. Ik ben al ver met een goed alternatief voor Thailand, hoewel het me na 15 jaar overwinteren in Thailand wel aan het hart gaat!

  3. 4000 euro en dat zonder ticket maar wel met een hoop gedoe om Thailand uberhaupt binnen te komen.Je kunt dat toch niet serieus nemen .Net zoals alle andere plannen en ideeen die zowat wekelijks worden gelanceerd.Of het nou de TAT is, of de regering of de reisagenten,het word iedereen wel duidelijk dat het bijna volledig wegblijven van het tourisme en dat ook nog voor jaren zoals het er uitziet enorme gevolgen gaat hebben.Dan lees ik wel eens dat de bevolking de grenzen dicht wil houden en dat niet iedereen afhankelijk is van het tourisme.Zal best zo zijn maar als je ziet hoe wanhopig er toch telkens weer iets nieuws word verzonnen om het tourisme toch maar te promoten kan het niet anders of men beseft zelf ook wel dat het tourisme voor heel veel mensen belangrijk is.Thailand zal net zoals ieder ander land geduld moeten hebben tot de situatie zich wereldwijd wat normaliseert .Dat word een weg van de lange adem en nagenoeg geen toeristen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*