Tragedie in Hua Hin

Hoewel woorden hier op allerlei manieren tekort gaan schieten, moet er toch iets geschreven. Een tragedie in Hua Hin haalde wel het journaal op twee nationale zenders maar niet het lokale Hua Hin nieuws.

Wat er gebeurde. Op donderdagavond 20 augustus werd met een pistool dat zes kogels tegelijk kan afvuren, ‘per ongeluk’ een meisje van 23 doodgeschoten. Het meisje, genaamd Mai, overleed nog voor de ambulance het ziekenhuis bereikte. Ze was een uiterst vriendelijk, lief, altijd lachende bediende in de Gig & Jay Bar. Ze kreeg twee kogels, bedoeld voor Gig, in haar nek. Iedereen hield van haar…

Theo van der Schaaf, Tragedie in Hua Hin, Bloemen,

Wat er vooraf gebeurde, en vooral, waarom!?

Vier dagen voor het voorval vierde Jay zijn 27e verjaardag in hun eigen Gig & Jay Bar. Een geweldig feest met ruim over de honderd genodigden.

Iedereen in Hua Hin kent Jay. Niet alleen omdat hij verreweg de beste poolspeler van Hua Hin is maar hij groeide op als kind van arme ouders. Al vroeg vond hij dat hij zelf geld moest verdienen en bijdragen aan het huishouden. Zo werd hij een bekend kind als bloemenverkoper in het uitgaansgebied van Hua Hin, een ‘selfmade kid’ zou je terecht kunnen zeggen.

Tussen het verkopen van bloemen door leerde hij, nauwelijks met de keu bij de ballen kunnend, pool spelen onder de supervisie van goede spelers die hem een leuk kind vonden en al snel niet meer van hem konden winnen na enige aanwijzingen. Maar terug naar de gebeurtenis.

Jay en Gig zijn al een aantal jaren samen en runnen sinds een jaar de Gig & Jay Bar in soi 112. Zaterdagavond voor de dodelijke schoten ontstaat er een ruzie tussen een niet genode gast en een gast. Gig springt daartussen en vraagt vriendelijk of Fon, de ongenode dame, wil vertrekken. Dat weigert ze en duwt Gig tegen de grond.

Gig staat op en slaat haar daarop midden in haar gezicht. Fon wordt daarna met geweld de zaak uitgezet. Wat later komen er tien man met messen dreigend naar de bar en er wordt naar mensen (Gig) gewezen. Ze vertrekken weer zonder dat er verder iets gebeurt.

Afgelopen donderdag kwamen er twee terug op de motor. Zonder af te stappen lossen ze een schot in de bar, richtend op May die ze klaarblijkelijk voor Gig aanzien. Het had nog veel erger kunnen zijn want er waren wel twintig klanten in de bar.

De vrouw, Fon, de oorzaak van alles, is inmiddels gearresteerd, evenals de twee brommerrijders. Ze vertelt nu een (verzonnen) verhaal over een verschil van mening over geld. Waar de ruzie in eerste instantie echt over ging is tot op heden onduidelijk. Wel duidelijk is dat Fon een extreem rijke dame is die vindt dat iedereen naar haar pijpen moet dansen en vooral ook dat je het recht in eigen hand kunt nemen.

Theo van der Schaaf, Tragedie in Hua Hin, Monniken,
Monniken prevelen het slot van tragedie in Hua hIn

Afgelopen zaterdag vindt in de bar een ceremoniële bijeenkomst plaats. Met negen monniken die de boel zingend en prevelend trachten te vergoelijken en vrede op aarde te prediken (denk ik). Er zijn zo’n vijftig à zestig mensen aanwezig en voor de monniken is uitgebreid gekookt door Jay’s familie en vrienden.

Theo van der Schaaf, May, Tragedie in Hua HinGig en een paar gasten van die donderdagavond gaan na de ceremonie naar de gevangenis om Fon te confronteren met een foto van de vermoorde, totaal onschuldige May. Ze vertrekt geen emotionele spier en zegt: ‘I’m in jail, what you want from me?’ ‘Yeah, but she’s dead, gone, due to you, what you think about that?!’

De gunman en de driver kregen ieder 2.000 baht van Fon voor hun bemoeienissen, hun moordpartij…

Meer van Theo op Trefpunt Azië: Levens tellen
Over Theo van der Schaaf 44 Artikelen
Theo van der Schaaf woont sinds tien jaar de meeste tijd in Hua Hin in Thailand, maar in de zomer ook wel in Aalsmeer. Hoewel ooit begonnen als timmerman bracht hij het grootste deel van zijn werkzame leven door met het exploiteren van muziek en film. Tegenwoordig is Theo van der Schaaf als columnist verbonden aan Trefpunt Azie, een blogsite voor Nederlanders en Belgen met een Aziatische connectie. Theo is auteur van Thaise Perikelen, een boek over zijn huidige leven in Thailand. Ook schreef hij De Herniafabriek, een onweerstaanbaar ziekenhuis verhaal. Thaise Perikelen is ook verkrijgbaar als e-book in de Engelse taal onder de titel: Love Is Here To Stay But Gone Tomorrow and Other Stories From Thailand – Kindle edition on Amazon

6 Comments

  1. “monniken die de boel zingend en prevelend trachten te vergoelijken”. Wat is dit een lasterlijke en respectloze insinuatie.
    Ik krijg zo meer begrip voor de regering die de massa’s toeristen liever niet terug wil.

      • Dan ben ik benieuwd naar jouw visie op monniken, en wat die nog allemaal trachten te vergoelijken.

  2. Wat ongelofelijk verdrietig. Ik mag hopen dat de dame in kwestie, alsmede de gunman en driver hun welverdiende straf krijgen.

    • Diep triest, arme dame. Dat sommige een mensenleven zo weinig waard achten. Ben je dan gewetenloos of gewoon ziek in je hoofd?

  3. Wat een evil-woman is that. Ook nog beweren dat het iemand anders schuld is. En wat een losers die twee. Iemand vermoorden voor een fooi. Dus zo goedkoop is een huurmoord in Thailand. Zal wel weer met een sisser aflopen omdat ze geld heeft, Thailand kennende.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.