Thailand: Met auto naar Thailand? Extra tol betalen


Redactie, Tol, Wegverkeer,
bij de Thaise grens….

Voertuigen met buitenlands kenteken, die gebruik maken van het Thaise wegennet zullen in de naaste toekomst daarvoor moeten gaan betalen. Zij zullen een bijdrage moeten leveren aan het onderhoud van de wegen dat de staat ongeveer 15 miljard baht per jaar kost.

In 2016 kwamen via de 28 grensovergangen waar dit mogelijk is, 2,1 miljoen buitenlandse auto’s Thailand binnen. “Thailands centrale ligging in ASEAN geeft ons de mogelijkheid een logistieke hub voor onze buurlanden te worden’, zei Wilairat Sirisophonsin, de sous chef van het Bureau Transport en Verkeer.

Het nieuwe plan dat in januari voorgelegd zal worden aan het kabinet, kent verschillende fasen. In de eerste, drie jaar durende fase zullen uitsluitend auto’s en pick-up trucks een smart card moeten kopen a raison van 100 baht. Deze kaart is vijf jaar geldig. Voor elke grensoverschreiding wordt een supplement van 42 Baht in rekening gebracht.
In de tweede fase zal een GPS tracking syteem worden geintroduceerd voor alle buitenlandse voertuigen. De te betalen tol zal gebaseerd worden op de afstand die is afgelegd en gaat 1,5 Baht per kilometer worden.

In Maleisië en Singapore moeten buitenlandse voertuigen bij binnenkomst reeds tol betalen.
.


Redactie
Over Redactie 632 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Na die verbazingwekkende tweede fase is de derde fase waarschijnlijk het onderhuids aanbrengen van een microchip bij Thailand binnenkomende buitenlanders, zodat ook hun bewegingen door het land kunnen worden getraceerd………..

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.