Thailand. Meer dan 38 miljoen bezoekers per jaar

Redactie, Toerisme, Bezoekers
China goed voor meer dan tien miljoen bezoekers per jaar

In 2018 steeg het aantal buitenlandse toeristen in Thailand met 7.54 procent. Het aantal aankomsten dat gemeten werd op de diverse internationale luchthavens bedroeg in totaal 38.28 miljoen en brachten het land   2.01 biljoen baht aan inkomsten. Deze  cijfers werden maandag bekend gemaakt op een persconferentie door de Minister van Sport en Toerisme, Weerasak Kowsurat.

De grootste toeleverancier was China met meer dan tien miljoen bezoekers, gevolgd door Maleisie met  vier miljoen. India was goed voor 1,5 miljoen toeristen en Singapore voor 1 miljoen, evenals Vietnam en de Verenigde Staten. In totaal leverden de ASEAN landen samen 10 miljoen bezoekers.

Voor 2019 wordt verwacht dat het aantal aankomsten zal stijgen naar 41.1 miljoen bezoekers, die het land  2,21 biljoen baht  zullen opleveren. Weerasak benadrukte dat toerisme gebruikt zal worden als een belangrijk instrument om inkomensverschillen te verminderen. Het accent ligt op veiligheid, schoon, comfortabel en duurzaam.

Foto: Harry Green/Shutterstock

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.