Thailand. Lezers Telegraaf weinig hinder van meldplicht Thaise immigratiedienst


Antonin Cee, Immigratiedienst, Visa, Gesjoemel

Het dagblad De Telegraaf, bijlage Vrij, heeft reacties van lezers gepubliceerd over problemen die het niet opgeven van een (particulier) logeeradres toeristen en expats in Thailand kan opleveren. Dit omdat de Thaise immigratiedienst recentelijk een oude bepaling heeft afgestoft, die zowel professionele als particuliere gastgevers verplicht de autoriteiten binnen 24 uur te informeren over overnachting door een (buitenlandse) gast.

De meeste reageerders op het artikel liggen niet wakker van eventuele problemen. Volgens chef bijlage Marjolein Schipper kan dat mede komen omdat de gemiddelde toerist in een hotel verblijft en weinig hinder van deze regel ondervindt. ‘Als zich problemen voordoen zal dat voornamelijk zijn met in Thailand wonende buitenlanders die voor vakantie of vriendenbezoek een particulier logeeradres hebben.’

Hierbij een foto van het betreffende artikel. De Telegraaf zit achter een zgn. betaalmuur.

 

Redactie, Telegraaf, Immigratiedienst


Redactie
Over Redactie 646 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

 1. De buitenlander krijgt er wel problemen mee. Want meestal gaat het om mensen die getrouwd zijn of samen wonen. Zodat hun partner moet betalen. Maar veel mensen huren iets voor de lange termijn. En geloof maar dat de Thaise eigenaar van de woning of appartement echt niet betaald.
  Dus moet de buitenlander alsnog betalen.

  • Cees 1, de verplichting is niet ‘betalen’ maar ‘melden’. Iedereen kan de TM30 downloaden en invullen en naar Immigration en bij gebreke daarvan de lokale politie brengen. Dat is gratis.

   Maar: men vergeet dat, men wil dat niet, de overheid zegt ‘hier’ iets anders dan ‘daar’, en dan komt een houding van ‘bekijk het maar’. En wordt de buitenlander gepakt dan krijgt die de boete. Dan is Baan Khaikai in last en heeft Thailand ineens de pik op buitenlanders….

 2. De buitenlander krijgt er ook geen probleem mee. Het is een verplichting voor de eigenaar van het huis waar de “alien” verblijft
  De boete is als ik het goed heb 2000 baht

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.