Thailand. Songkran met het blauwe knoopje stijf dicht…

Thailand, Songkran, Erik Kuijpers

 

Lekker met water gooien in het Staphorst van het oosten.

De politie geeft een vette waarschuwing af: hou de social media vrij van seksueel getinte plaatjes en helemaal van uitnodigende teksten en foto’s over alcohol. Wat het laatste betreft: in de winkels is de verkoop van alcohol reeds (een heel klein beetje) aan banden al weet niemand wat ik in de koelkast heb staan aan heerlijk helder schuimend spul.

Thailand, Songkran, Erik Kuijpers
De Songkran hooggesloten jurk

Als het aan de leiding ligt wordt het een Songkran met het bovenste knoopje stijf dicht bovenaan een kuise jurk of ver over de billen vallende blouse die van ‘dekkend’ materiaal gemaakt is.

Het is niet de bedoeling dat ronde vrouwelijke vormen pront naar voren komen want op de social media kan dat dan vallen onder ‘nudity or lewd act’ en dat is een overtreding van de Computer Crime Act!

Je mag als vrouw tijdens Songkran niet laten zien wat je in huis hebt! Maar wees gerust, ook mannen moeten zich onthouden van ‘sexually-provocative clothing’ die de social media halen. Daar staat, dames en heren, maximaal 5 jaar gevangenis op en maximaal 100.000 baht boete. Dat wordt een dure Songkran, en nog een langlopende ook.

Thailand, Songkran, Erik Kuijpers
Het Songkran nul procent biertje

Speciale politieagenten zullen deze dagen het internet afspeuren, met name de social media, naar onkuise tonelen en naar mensen die alcohol promoten.

‘Wij gaan heel snel mogelijke overtredingen opsporen, vooral onder de jeugd, om onfatsoenlijke gedragingen van het internet af te halen en er voor te zorgen dat Songkran weer wordt gevierd volgens de Thaise traditie en cultuur.’

En ik maar denken dat een beetje bloot en een beetje alcohol daar bij horen… Tja, dat wordt een knoopje extra dicht en een nul procent biertje, dames en heren.

Alcohol in het verkeer

Daar wordt, alweer, scherp op gelet. Je mag dronken mensen in je auto naar huis brengen. Maar … heb je alcohol in je auto dan is dat simpele feit al bewijs dat jij, chauffeur, gezopen hebt! En dan zijn chauffeur en passagiers allemaal verantwoordelijk voor de gevolgen. Smokkelt zo’n dronken lor een blikje bier mee dan ga jij, chauffeur, de bak in want je overtreedt de ban op alcohol achter het stuur!

Goed, om het positief af te sluiten, er zit toch nog een dikke plus aan de maatregelen van deze dagen: de politieagenten zullen met Songkran géén vrije dagen opnemen omdat het publiek ze op hun post eist.

Nou, mijn Songkran is nu al helemaal goed. Hoewel, eerst maar eens zien wat er van terecht komt….

Bron:

The Nation; http://tinyurl.com/y2mhfegr

Foto’s en prenten

Waarschuwing in India; wikimedia, 34143102.

Vietnamees biertje, 0 procent alcohol; wikimedia, 4354028.

Zedige jurk uit de jaren 50; wikimedia, 3206785.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 846 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland