Thailand. Singha niet bang voor stijgende zeespiegel

Crossroads, om geschiedenis mee te schrijven…

De Boonrawd familie uit Thailand, die het inmiddels internationaal bekende Singha bier brouwt, heeft naar het zich laat aanzien geen last van angstaanvallen voor een stijgende zeespiegel. De biermagnaat maakte onlangs bekend dat Thailands Singha Estate, een zustermaatschappij van de  Boonrawd Brewery, fors gaat investeren op de Maldiven. Volgens klimaatdeskundigen zal deze eilandgroep in de Indische Oceaan, zelfs bij een minimale stijging van het zeewater, gedoemd zijn te verdwijnen.

Onder de naam Crossroads gaat Singha Estate een wat het noemt “integrated leisure” bestemming bouwen die zich uitstrekt over twee eilanden. Op een eiland in de buurt van Male, hoofdstad van de Maldiven, komt The Marina @ Crossroads. Dit complex bestaat uit een luxe winkel- annex vermaakscentrum met daarbij een duikcentrum en een conferentiehal.

Ook verrijst er een hotel, de SAii Lagoon Maldives, deel van de Curio Collection van Hilton, dat zich voornamelijk op de stop-over markt gaat richten. Een ander onderdeel van het complex is het Maldives Discovery Centre, een interactief educatief centrum/museum met als doel het promoten van lokale kunst en handwerk. Ook moet er een hypermodern laboratorium komen, waar biologen onderzoek kunnen doen naar het conserveren en propageren van koraal en marien leven.

Het tweede project dat de maatschappij onderhanden heeft op een van de andere eilanden is de Hard Rock Hotel Maldives. Dit is ontworpen  en gaat ook gemanaged worden door S Hotels & Resorts.

‘Met deze projecten hopen we geschiedenis te schrijven’, zo zei Chutinant Bhirombhakdi, president van Thailands Singha Estate. Als de sombere voorspellingen ten aanzien van het stijgen van de zeespiegel waarheid worden en de Maldiven als het eerste land ter wereld door de zee verzwolgen wordt, zou dat best eens kunnen lukken.

Bron: Singha Estate Public Company Limited

Meer klein bier op Trefpunt: De Leo smaakt niet meer

 

Redactie
Over Redactie 589 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*