Thailand. Sexy foto’s van aspirant politici trekken aandacht

Redactie, Logo, Thaise verkieizngen, Geruchtenmolen

Altijd dat gezeur over democratie, waarom maken we van de verkiezingen geen lust voor het oog? Dat moet mooie Ploypilin Rattanasatian, kandidate voor de tot dusver niet bekende Lokale Macht Partij hebben gedacht. En zo verschenen op de Thaise sociale media sexy foto’s van Ploypilin en stond haar Local Power Party in één klap op de kaart. Want de plaatjes gingen viraal, meldde persagentschap Khaosod English.

Dankzij Ploypilin weten we thans dat Local Power ijvert voor gratis onderwijs, strenge aanpak van drugsbezit en promotie van lokale producten. De partij wordt geleid door Bangkokiaan Chatchawal Kong-udom, door Khaosod beschreven als  ‘een peetvaderachtige figuur’, tevens liefhebber van de LGTB-scene. De oprichting van de partij vorig jaar werd luister bijgezet met een soort gayparade, de woordvoerder is een drag queen.

Redactie, Thaise verkiezingen, Sexy foto's, Ploypilin
Fotocollega Twitter

Natuurlijk nam haar partij enigszins afstand van het pikante fotowerk. Maar wel gniffelend als je het mij vraagt. ‘Iedereen mag vrijwilligerswerk doen voor zijn land, mooi zijn is niet tegen de wet’, zei woordvoerder woordvoerder Chuenchob Kong-udom. ‘Haar foto’s zijn haar privé-zaak. We kunnen haar niet beletten zo te poseren, als ze het maar in haar eigen tijd doet.’

In de Thaistalige media regende het commentaren op de zichtbare kwaliteiten van Ploypilin. ‘Wauw,  wat een stel watermeloenen,’ luidde een kop. Maar anderen waren minder enthousiast. ‘Het gaat hier om verkiezingen, niet om een autoshow met overal mooie dames,’ schreef iemand. Ooit uitte juntaleider Prayuth zijn ergernis over erotisch gedans op een autobeurs, vandaar.

De foto’s komen van de Facebook-pagina van Ploypilin, fans van haar zouden die opnieuw hebben gepost. De kandidate zelf vertelde in interviews dat dit haar eerste schreden waren in de politiek. ‘Veel ouderen zullen mij als een kind zien, maar veel jongeren als ik hebben ideeën en energie om iets goeds voor de samenleving te doen’, vertelde ze.

Redactie, Thaise verkiezingen, Sexy foto's, Thanatorn
Hot item. Een selfie met mooie jongen Thanatorn…
Redactie, Thaise verkiezingen, Sexy foto's, Suchada
Suchada ‘Idea’ Thaensap, Democraat

Overigens is Ploypilin niet de enige kandidate die aantrekkelijkheid in de verkiezingsarena brengt. Ook de kandidatuur van een voormalige actrice bracht veel reuring op de sociale media. En het blijft niet beperkt tot vrouwen. Future Forward Party-leider Thanathorn Juangroongruangkit werd populair onder jongeren op sociale media omdat hij een knappe jongen is.

Bron en foto’s: Khaosod English

Ook op Trefpunt: Prayuth verbiedt erotisch vertoon op autobeurs
Redactie
Over Redactie 560 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*