Korte verhaaltjes uit Zuid-Thailand (3)

Zuid-Thailand, roddelzieke dochter, Erik Kuijpers

De roddelzieke dochter

Lang geleden! Dan leeft er een echtpaar dat drie dochters heeft. Echt mooie meiden! Maar er mankeert wat aan: de oudste is lui, de middelste is een zorgeloos zieltje met een karavaan vriendjes, en de jongste is babbelziek en roddelt over alles wat los en vast zit. Zo erg dat ze overal een spoor van ruzie achterlaat.

In de buurt haat iedereen de dochters van het stel. Vooral de jongste, de roddelzieke dochter, moet het ontgelden vanwege haar kwade praatjes. De ouders schamen zich dood voor hun koters en dat wordt tenslotte zo erg dat ze besluiten dat de drie maar moeten vertrekken, het dorp uit. Maar de dametjes weigeren!

Ten einde raad vragen de ouders aan hun buren om een handje te helpen en tenslotte weten ze die niksnutten te grijpen, vast te binden op een vlot en dat wordt losgelaten in de rivier. Het hele dorp helpt mee!

Zuid-Thailand, roddelzieke dochter, Erik Kuijpers

Een piraat grijpt in!

Een in de regio bekende piraat ziet het vlot, redt de meiden en, zoals dat bij piraten gebruikelijk is, neemt ze als zijn vrouwen. Hij slaagt er al snel in het gedrag van de oudste twee te veranderen maar de roddelzieke dochter krijgt hij niet klein. Hij kan niet tegen de roddelpraat en gooit haar overboord. Gelukkig voor haar zien een paar zeearenden dat; een van hen pakt een flink stuk boomstam van het strand en laat het bij haar vallen. Zo kan ze aan land komen.

Dan pakt een van de vogels haar op en neemt haar mee de lucht in. Maar ze kan het niet laten: ze flirt met de ene arend en zegt tegen de andere vogel dat haar man vreemd gaat…… Die worden dat tenslotte zo zat dat ze haar in de oceaan laten vallen. Ze verdrinkt en wordt tenslotte visvoer…..

Zuid-Thailand, roddelzieke dochter, Erik Kuijpers

Maar ook dan is de roddelzieke dochter nog niet klaar….

Jaren later ziet een monnik een schedel op het strand. Hij vindt het een mooie schedel. ‘Net iets om in de koorzaal wierook in te branden’. Maar de vloek van de roddelzieke dochter houdt aan: de monniken krijgen allemaal ruzie met elkaar. Dan verplaatsen ze de schedel naar de badkamer om te dienen als kom om water mee te scheppen. Maar dan worden alle monniken ziek en krijgen ze uitslag op hun lijf…..

Ze geven de schedel de schuld en gooien hem op het kerkhof. Daar wordt hij gevonden door een stel dieven die direct elkaar voor de kop slaan over wie de schedel mag hebben! De monniken jagen de dieven weg en verbranden tenslotte de schedel: de as wordt verspreid door de wind…..

Daarmee komt eindelijk een definitief einde aan de roddelzieke dochter. Dus kijk maar uit, jullie roddelaars……

Bron:

Internet.

Foto’s en prenten

Roddelpraat; www.freepik.com / free-photos-vectors / background, background photo created by katemangostar.
Piratenvlag ‘Jolly Roger’; wikimedia, 4151997.
Schedel van een mens; wikimedia, 14890622.

 

Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland