Thailand. Prinses komt met originele kerstwens


Redactie, prinses Ubolratana, Kerstwens
Facebook kerstwens van prinses
Foto van Khaosod site, credit @Nichax / Instagram

Prinses Ubolratana, de oudste dochter van wijlen koning Bhumibol en koningin Sirikit verraste het Facebook- publiek met een originele kerstwens. Uitgedost als ‘een kerstelfje en helper van Santa Claus’, zoals ze het zelf noemde, danste zij rond haar kerstboom onderwijl ‘We wish you a happy Christmas’ zingend.

Later plaatste ze een tweede clip op Facebook waarop zij “Santa Claus is coming to Town”zingt. De 66 jarige prinses oogstte veel lof voor deze ‘optredens’ en kreeg de nodige complimentjes toebedeeld. Dat is ooit wel eens anders geweest,

Prinses Ubolratana leefde vele jaren in de Verenigde Staten. In 1972 trouwde ze er met de Amerikaan Peter Ladd Jensen, die ze had leren kennen tijdens haar studietijd in Amerika. Daarmee verspeelde zij haar koninklijke titels, terwijl ook onder de bevolking dit huwelijk niet geaccepteerd werd.

Het echtpaar had drie kinderen, tweedochters en een zoon. In 1988 scheidde het paar. In 1991 keerde de prinses terug naar Thailand en begon aan een carrière als actrice. Ze speelde in de populaire TV serie Maharat en enkele speelfilms, waardoor ze weer het lievelingetje van het publiek werd. Haar zoon “Khun Bhumi” is op 21-jarige leeftijd op 26 december 2004 omgekomen bij de tsunami in Phuket.

Hier kun je de kerstwens van de prinses zien en horen: Khaosod English 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 767 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.