Thailand. Niet bijgelovige juntaleider wil geen toekomstvoorspeller horen

De Thaise juntabaas Prayuth Chan-Ocha heeft al verschillende malen gezegd niet bijgelovig te zijn. Maar als het om de voorspelling van zijn eigen politieke toekomst gaat is hij er kennelijk niet ongevoelig voor.
Redactie, Prayuth, Toekomstvoorspeller, Kraaien, Boonlert Pairin

Enkele dagen geleden werd op het terrein van het parlementsgebouw in Bangkok gezien dat twee kraaien een duif dood pikten en haar opaten. De Thaise media vroegen daarop aan Boonlert Pairin, voormalig parlementslid, deze gebeurtenis te interpreteren. Hij is tegenwoordig een bekende waarzegger en astroloog, vooral op het gebied van politieke ontwikkelingen. Boonlert ging daar echter niet op in. Volgens hem had een regeringsvertegenwoordiger hem gevraagd zich te onthouden van commentaar op deze gebeurtenis.

Kraaien die duiven doden is in de natuur een normaal verschijnsel. Maar als zoiets gebeurt bij het gouvernementsgebouw, wordt dit door de Thaise media gezien als een slecht teken.Redactie, Prayuth, Toekomstvoorspeller, Kraaien
Enkele weken terug had Boonlert al voorspeld dat in april de militaire junta in gevaarlijk vaarwater terecht zal komen. Dit gebeurde nadat een politieman per ongeluk een lotuskom brak in het regeringsgebouw. Prayuth had deze pot zelf gekocht nadat hij van Chinese waarzeggers te horen had gekregen dat die hem geluk zou brengen.

Bron Prachathai

Redactie
Over Redactie 555 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.