Thailand. Phuket bindt strijd aan tegen afval en wegwerpplastiek

 

De strijd tegen afval en wegwerpplastiek lijkt in Thailand steeds meer op gang te komen. En ook de reisindustrie op Phuket laat zich niet onbetuigd. Want daar lanceerden de leden van de KataKaron Business Association, voornamelijk bestaande uit eigenaren van resorts en hotels, ambitieuze plannen. Ze tekenden gisteren een memorandum van overeenstemming dat de milieuproblemen veroorzaakt door toerisme, stevig wil gaan aanpakken. Om dat te verwezenlijken heeft deze club van 41 leden zich enkele doelen gesteld, die er niet om liegen.

Restaurants zullen worden aangemoedigd vetfilters op hun afvoer te plaatsen en nauwgezet controle te houden op hun afvalwater. Tevens willen ze dat alle kamers in resorts en hotels rookvrij worden en zullen toeristen worden aangezet hun afval van de stranden mee terug te nemen naar de hotels, die dan zorgen voor de juiste verwerking. Met enige goede wil zijn dit zaken die gemakkelijk te verwezenlijken zijn.

Maar buiten dat wil deze club van 41 leden dat eind 2020 al het afval en wegwerpplastiek van de hotels, restaurants, resorts en…de lokale gemeenschap is teruggedrongen met 80 procent. Dat laatste kan wel eens te hoog gegrepen zijn, zolang de verpakkingsindustrie geen revolutionaire verandering ondergaat en de hand in eigen boezem steekt.

 

 

 

 

 

Redactie
Over Redactie 574 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*