Ontdek Bangkok met Henry. Rood nieuwjaar

Henry Ontdek Bangkok, Chinees Nieuwjaar, Rood

Het is weer bijna Chinees Nieuwjaar. Dat is in Chinatown en in de tempels daar al goed te merken. Het is er nog drukker dan normaal. In tempels komt de wierook je tegemoet, er wordt veel geofferd en gebeden.

Henry Ontdek Bangkok, Chinees Nieuwjaar, Rood

Op straat zie je een levendige handel (nog levendiger dan normaal) in rode lampionnen en kleding. Rood is namelijk een belangrijke kleur voor Chinezen en Chinese Thai. Om te beginnen symboliseert die kleur vuur. Met water, hout, metaal en aarde een van de vijf elementen.

Henry Ontdek Bangkok, Chinees Nieuwjaar, Rood

Maar rood staat voor veel meer. Als richting staat het voor het zuiden en als seizoen voor de zomer; als geluid voor lachen en als smaak voor bitter. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Rood staat ook voor geluk en plezier, voor enthousiasme, levendigheid, creativiteit en vooruitgang.

Henry Ontdek Bangkok, Chinees Nieuwjaar, Rood

De komende week krijgen veel Chinezen dus een rode envelop met geld of een cadeau dat is ingepakt in rood papier. En mocht het nog niet duidelijk zijn: ga nooit naar een Chinese begrafenis in een rood hemd!

Foto’s ©Ontdek Bangkok met Henry

Meer weten over Henry? Bezoek deze Facebookpagina.Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw, Logopic

 

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry