Thailand. Online lesgeven in stijl.


Ze heeft er duidelijk zin in. Deze lerares klassieke Thaise literatuur aan de Wat Ton Son Municipal 1 School in Ang Thong in centraal Thailand. Terwijl leraren in de rest van de wereld zich voor online lesgeven misschien hullen in een gemakkelijke joggingbroek en slobbertrui, geeft zij les in een origineel Thais danskostuum, compleet met hoofddeksel.

“Ik moet me hier nu even aan geven en thuis kan ik dit doen’, zegt  lerares Vanida tegen haar leerlingen vijfde klas tijdens haar online lesgeven. Zaterdag plaatste ze een video van de lessen op haar Facebookpagina.

Theatergezelschap

Vanida komt uit een artistieke familie. Haar ouders hebben een theatergezelschap en spelen in een traditionele piphat band. Toen ze opgroeide speelde de lerares er ook in en studeerde uiteindelijk af in klassieke Thaise dans. Maar lesgeven zit haar in het bloed. Om haar lessen over het Sang Thong volksverhaal passend te illustreren gebruikt ze oude kostuums van haar moeder.

In Thailand werden de scholen begin januari in 28 provincies gesloten vanwege een tweede golf van COVID-19 uitbraak. Hoewel de overheid zoekt naar manieren om het aantal beperkingen te verminderen, is er voorlopig nog geen zicht op dat de scholen binnenkort zullen heropenen.

Bron: Khao Sod English.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 722 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*