Thailand, nieuw plan: SEXY toerisme

Een nieuwe maand en wederom een nieuw plan van de Tourism Authority of Thailand (TAT). SEXY is de naam van een kersvers ontworpen blauwdruk om na de COVID-19 pandemie het toerisme naar Thailand nieuw leven in te blazen. Het doet sommige Thailandfanaten, die vanwege de pandemie nu noodgedwongen thuiszitten, misschien watertanden. Maar de toch wat gedurfde en suggestieve naam, die aan de campagne werd toegekend, is enigszins misleidend. Maar van de T.A.T. mocht het label dat op deze campagne geplakt werd, allemaal best wat pikant overkomen. Het is in deze tijden van lokken, pappen en nathouden een bewonderingswaardig slimme marktstrategie

De nieuwe promotiecampagne is er niet op gericht Go-Go bars, strip-clubs, massagehuizen of soortgelijke gelegenheden te promoten.  Ze richt zich daarentegen wel op het duurdere tot luxe marktsegment, dat graag wat duiten laat rollen.  

In dit nieuwe promotieplan gebaseerd op het zogeheten “nieuwe normaal” dat later dit jaar van start gaat, staat de acroniem SEXY  voor de volgende hoofdpunten:

S –  Safety and hygiene, veilig en hygiënisch 
E – Environmental sustainability, ecologische duurzaamheid
X – X-tra experiences, aparte ervaringen
Y – Yield, opbrengsten van toeristen die wat uit te geven hebben

De naam mag mag wat gezocht overkomen, maar in het verleden heeft het sekstoerisme naar Thailand per slot van rekening ook gewerkt om het land op de toeristische wereldkaart te krijgen. Er was in die dagen zelfs een bekende politicus, die de onverschrokken mening aanhing dat een generatie jonge meisjes zich maar diende op te offeren voor het welzijn van het land. 

SEXY- of sex -toerist?

Met deze nieuwe aanpak, waarin ruim baan zal worden gemaakt voor de aandachtpunten van SEXY tourism, hoopt de T.A.T. een nieuwe weg in te slaan naar veilig en duurzaam reizen.  ‘Dit zal het helpen het vertrouwen van reizigers terug te winnen en het herstel van de Thaise economie stimuleren. Het zal de toeristenindustrie sterker maken dan ooit’, aldus T.A.T. gouverneur Yuthasak Supasorn, 

Gedurende de afgelopen maanden heeft het Thaise nationale verkeersbureau verschillende pogingen gedaan om het internationaal toerisme weer op gang te brengen. Tot dusver met weinig succes. Eerder waren er bijvoorbeeld plannen om COVID-19 vaccinaties te combineren met een vakantie in Thailand, maar dat kwam wellicht wat saai over. Misschien dat het met deze opvallende naam nu wel gaat lukken. 

Eeder op Trefpunt Azië: Thailand. Aanbieding: vaccinatie en vakantie in een speciaal pakket

 

 

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Ze zouden beter de quarantaine periode van 15/16 naar 9/10 brengen om te beginnen. Ik denk dat er meer mensen dan zouden overwegen om naar ginder te gaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*