Thailand. Mysterieuze verhuizing ‘loterijgeesten’ schokt gelukzoekers


Hoe het verhaal in de wereld is gekomen weet niemand meer. Maar de mysterieuze verhuizing van een huisje vol met loterijgeesten houdt in het Thaise Sattahip en wijde omtrek de gemoederen hevig bezig. En iedereen daar zal u verzekeren dat het mysterie van U Tapao gebaseerd is onloochenbare feiten.

Hans Geleijnse, Drones, Nachtmerries
Onbewoonbaar verklaard geestenhuisje

Het geestenhuisje stond langs de kant van een vrij drukke smalle weg achter het vliegveld. Jaren geleden was daar een zestienjarige motorrijder omgekomen. Nadien waren er op precies dezelfde plaats meer verkeersongelukken die dodelijke slachtoffers eisten.

Een man ergens uit de provincie Chonburi wist van de reeks ongevallen. Hij reed een aantal malen langs de plaats des onheils, toeterde en vroeg tegelijkertijd de geesten van de omgekomen om een tip voor een winnend lot.  En ziedaar, bingo! De jackpot.

Uit dankbaarheid plantte hij ter plekke een huisje voor de hem welgezinde geesten. Het dak beplakte hij met kopieën van bankbiljetten. Hij vertelde het verhaal aan ieder die het maar horen wilde. In een mum van tijd werd de ongeluksplaats een bedevaartsoord voor toekomstige loterijwinnaars. Naast het huisje had zich ook een peloton lotenverkopers geïnstalleerd.

Hans Geleijnse, Geestenhuisje, U Tapao, Mysterie

Een reeks mysteries

Op de smalle weg ontstonden gevaarlijke situaties door de kriskras geparkeerde automobielen van gelukzoekers. Recentelijk kwamen die van een koude kermis thuis. Het huisje was in het holst van de nacht met geesten en al spoorloos verdwenen. Omdat vliegveld en omringend gebied een militair Walhalla zijn deed al snel het verhaal de ronde dat een militaire eenheid het huisje had weggehaald en naar een geheime plek elders had gebracht. Het lopende vuurtje wilde dat het huisje bij een plaatselijke tempel was geparkeerd. Diepgaand onderzoek van geestenhuisexperts wees uit dat het ene huisje het andere niet is.

Hans Geleijnse, Geestenhuisje, U Tapao, MysterieEen van de bewijzen van militair ingrijpen was een achtergelaten ‘phuang malai’ (een bloemenkransje dat automobilisten om hun achteruitkijkspiegel hangen, wat hen veiligheid moet dienen ondanks dat het zicht op de weg voor hen vaak ernstig wordt belemmerd). Dit kransje droeg zichtbare sporen van een militaire eigenaar, vermoedelijk een gelovige die met de offerande de in hun nachtrust gestoorde  geesten goed geluimd wilde houden.

Ik sta niet in voor elk detail, maar dit verhaal komt van de Thaise televisie, u mag er dus gif op innemen dat het nieuws over de mysterieuze verdwijning van het geestenhuisje de waarheid en niets dan de waarheid is.  De gelukzoekers kwamen volgens de reportage van heinde en zeer verre. Ze zullen op zoek moeten naar andere loterijgeesten. Geen lot meer kopen kan ook natuurlijk. Zeker niet van die verkopers bij U Tapao.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.

1 Comment

  1. Vreselijk. Het was wereldnieuws op alle Thaise zenders en in alle Thaise kranten. Dat huisje heette หวยศาลเจ้าพ่อแบงค์กาโม่ en op de volgende video zien jullie de beelden. Een jonge vrouw zegt dat ze niet weet wie de roof pleegde maar ze geloof dat de geest er nog is hoewel het huisje weg is. Kijk naar de gezelligheid rond het huisje:

    https://www.youtube.com/watch?v=TIzJHmLxGpQ

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.