Thailand. Meer dan één miljoen jongeren depressief

Redactie, Thaise jongeren, Depressief
Thaise jongeren depressief volgens deskundige

Je zou het niet meteen verwachten in ‘het land van de glimlach’. Maar volgens Boonruang Trainuangworawat, hoofd van het Departement van Geestelijke Gezondheid, lijden ongeveer één miljoen jongeren tussen de 11 en 19 jaar aan klinische depressie. Bovendien waarschuwde hij dat er zeker twee miljoen teenagers grote kans lopen dezelfde kant op te gaan. Dat maakt meer dan drie miljoen in een leeftijdsgroep van in totaal 10 miljoen.

Volgens Boonruang uit hun depressieve staat zich vaak in gewelddadigheid, zelfkastijding, drugsgebruik en emotioneel onberekenbaar gedrag. Tekenend is ook dat vele van deze jongeren de school vaarwel zeggen en in ernstiger gevallen de hand aan zichzelf slaan.

Ouders en leraren zouden hun anti-sociale houding vaak verkeerd interpreteren als alleen maar zijnde puberteitsgedrag. Het is volgens hem nodig dat deze jongeren beter toegang krijgen tot de nationale faciliteiten voor geestelijke gezondheid. Hij voegde er aan toe dat veel van deze jongeren niet gezien willen worden als probleemgevallen ‘zeker als de ouders hun problemen niet begrijpen en deze jongeren berispen’.

Volgend jaar komt het Ministerie van Gezondheid met nieuwe richtlijnen voor werkers in de geestelijke gezondheidszorg om deze problemen beter aan te kunnen pakken.

Bron: Khaosod English, Pravit Rojanaphruk

Redactie
Over Redactie 574 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.