Thailand. Mediwiet in productie!

Thailand, mediwiet, Erik Kuijpers

Registratie van patiënten in volle gang

Nu de regering groen licht geeft voor de productie van mediwiet, cannabis voor medisch gebruik, doch in Thailand alleen op voorschrift te krijgen, is in Pathum Thani een kweektuin opgericht en staan de planten in bloei.

Daarvan heeft de overheid een filmpje gemaakt: https://www.bangkokpost.com/vdo/thailand/1679612/weed-in-bloom

Maar: de handel in en het recreatief gebruik van cannabis blijft in Thailand een misdrijf waar zware straffen op kunnen staan! Ook onder delen van de bevolking leven gedachten dat deze drug gevaarlijk is voor lijf en leden, mogelijk indachtig wat door tegenstanders al decennia wordt geroepen over cannabis. Een voorbeeld van die visie is navolgende poster uit de jaren 30.

Thailand, mediwiet, Erik Kuijpers
Poster uit 1935

De mediwiet is nu echt op weg in Thailand!

Dat planten geneeskrachtige werking hebben was al bij de oude Egyptenaren bekend. Voor onze jaartelling werd al cannabis gebruikt. Het is niet nieuw. Thailand stapt nu ook in dit product met een eigen plantage.

De kweektuin in Pathum Thani, gelegen tussen Bangkok en Ayutthaya, is gesticht met overheidsgeld en bevat thans 140 planten. Ze staan in bloei en over tien weken kan men de werkzame stoffen oogsten voor de eerste 2.500 flesjes cannabisolie. Deskundigen vertroetelen de plantjes en bereiden uitbreiding voor van het 5 miljoen dollar kostende project.

De regering ziet het groot: in 2024 moet dit de staat 661 miljoen dollar aan omzet opleveren exclusief de export want nu dit legaal is zal Thailand profiteren van de know how en dat liefst voordat de buurlanden, die allemaal cannabis op de verboden lijst hebben staan, ook hun wetgeving aanpassen.

Nigeria heeft al een delegatie naar Thailand gezonden om de kunst af te kijken en er zullen nog wel wat landen volgen. Naar zo’n omzet kijkt iedereen met begerige ogen…..

Thailand, mediwiet, Erik Kuijpers
Medicinale cannabis jaren 30 vorige eeuw

Registratie van patiënten

In de media staat een bericht over de registratie in Buriram. Daar hebben al 5.000 mensen zich laten registreren als kandidaat voor het legaal gebruik van mediwiet. Van deze mensen blijkt 20% aan kanker te lijden.

Bovendien wordt die provincie mogelijk aangewezen om ook de productie ter hand te nemen. De overheid zal het monopolie willen houden van de handel in mediwiet mede om controle te hebben over productie en levering.

Dus als op 12 mei een meneer uit Laos denkt dat hij wel 65 flesjes cannabisolie met een inhoud van 30 milliliter naar Nongkhai kan smokkelen wordt hij door de douane betrapt en aangehouden.

De waarde wordt geschat op 3.000 baht per flesje en de politie heeft hem opgepakt voor drugssmokkel met de bedoeling er mee te gaan handelen. Hem kan een lange gevangenisstraf wachten……

Bron:

Grizzle.com.

Filmpje:

Bangkok Post; een kijkje in de kweekkas. https://www.bangkokpost.com/vdo/thailand/1679612/weed-in-bloom

Foto’s en prenten

De rijpe cannabis; wikimedia, 21152725.

Cannabis waarschuwing 1935; wikimedia, 1573276.

Cannabis Indica extract, USA, voor 1937; wikimedia, 146985.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 777 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*